Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων σε καύσιμα

Συμφωνία Alitalia - Solena για παραγωγή βιοκαυσίμων από αστικά απόβλητα

Τατιάνα Ρόκου - 04 Φεβρουάριος 2011, 00:00

Συμφωνία για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα υπέγραψαν χθες η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia και ο αμερικανικός όμιλος<...>

Solena.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες διευκρίνισαν ότι υπογράφηκε επιστολή πρόθεσης για τη μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων σε σημαντικό μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιεί η Alitalia. Οι δύο πλευρές στοχεύουν να μετατρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ετησίως στερεών αστικών αποβλήτων σε βιοκαύσιμο που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 96%» σε σχέση με την κηροζίνη. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο όμιλος Solena επιτρέπει την αεριοποίηση σε υψηλές θερμοκρασίες των αποβλήτων πριν την υγροποίηση αυτού του αερίου για χρήση του ως καύσιμο στα αεροσκάφη.

Η συμφωνία αυτή ήταν η δεύτερη που εξασφάλισε ο αμερικανικός όμιλος με αεροπορική εταιρεία, καθώς το Φεβρουάριο του 2010 είχε συμφωνήσει με την British Airways για τη δημιουργία εργοστασιακής μονάδας, με στόχο την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων που θα χρησιμοποιήσει ο βρετανικός αερομεταφορέας για το στόλο του μετά το 2014. Η μονάδα αυτή θα παράγει 73 εκατ. λίτρα καυσίμου ετησίως, από 500.000 τόνους αστικών στερεών αποβλήτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top