Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον κυματοθραύστη στην Αίγινα
Μελέτη για τοποθέτηση κυματοθραύστη στην Αίγινα

Εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον κυματοθραύστη στην Αίγινα

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης του έργου “Προστασία με κυματοθραύστη, εκ φυσικών ογκολίθων των κρηπιδωμάτων νέου λιμένα Αίγινας”, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το ΚΑΣ που […]

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και προκαταρκτικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και αξιολόγησης του έργου “Προστασία με κυματοθραύστη, εκ φυσικών ογκολίθων<...> των κρηπιδωμάτων νέου λιμένα Αίγινας”, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το ΚΑΣ που συνεδρίασε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Στη συνεδρίαση εξετάστηκε τόσο το ιστορικό της πολυετούς υπόθεσης όσο και η συγκεκριμένη μελέτη. Ο κυματοθραύστης, που θα έχει ύψος 2 μέτρα και μήκος 580 μέτρα, έχει σκοπό να προστατεύει την υφιστάμενη προβλήτα, μήκους 180 μέτρων, από τους δυτικούς και βορειοδυτικούς ανέμους, που ταλαιπωρούν το νησί, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει το λιμάνι και να σημειώνονται ατυχήματα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης επισημαίνει ότι το έργο είναι αναγκαίο τόσο για την ασφάλεια του λιμανιού όσο και για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Από την πλευρά της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων υπήρχαν ενστάσεις σχετικά με την κατασκευή του έργου. Μεταξύ άλλων, η Εφορεία θεωρεί ότι οι γεμάτοι αρχαία όστρακα ύφαλοι μόλοι που βρίσκονται στα ανοιχτά του λιμανιού και οι οποίοι δεν έχουν ανασκαφεί κανονικά, μπορεί να κινδυνεύσουν κατά τη διάρκεια των έργων. Επίσης, επισημάνθηκε ότι σε μελλοντική επέκταση του κυματοθραύστη υπάρχει περίπτωση να καταστραφεί το αρχαίο λιμάνι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024