Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροτάσεις για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τους ξενοδόχους της Ρόδου
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Προτάσεις για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από τους ξενοδόχους της Ρόδου

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Semiramis η 5η χειμερινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής: 1) Τα αποτελέσματα της συνάντησης του […]

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Semiramis η 5η χειμερινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου<...>.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1) Τα αποτελέσματα της συνάντησης του προέδρου του ΣΔΞΡ κ. Γιώργου Ματσίγκου και του προέδρου του Παγκρήτιου Σ.Δ.Ξ. κ. Γιώργου Πελεκανάκη, με τον υφυπουργό Τουρισμού, κ. Γ. Νικητιάδη. Στον τελευταίο ετέθησαν προτάσεις και ιδέες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προβολή της Ελλάδας με νέους τρόπους προσέγγισης των υποψηφίων πελατών, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Τουριστικών Σχολών λόγω της υπερβολικής μείωσης του προϋπολογισμού λειτουργίας τους.
2) Ο προγραμματισμός και ενημέρωση για μελλοντικές δραστηριότητες και σεμινάρια του συλλόγου.
Τα μέλη ενημερώθηκαν για το επικείμενο σεμινάριο που θα γίνει στις 22/02/2011 με θέμα “Τεχνικές Διαπραγματεύσεων” αντικείμενο πολύ σημαντικό, που βοηθά τα στελέχη ιδιαίτερα στις επαφές και συμφωνίες με τους Tour Operators.
3) Έγινε ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη των πωλήσεων για την Ρόδο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Μέλη του ΣΔΞΡ που συμμετείχαν σε πρόσφατες τουριστικές Εκθέσεις (Ουτρέχτη, Βιέννη, Βρυξέλλες, Μπρατισλάβα και Φιλανδία), αναφέρθηκαν στις εντυπώσεις τους από αυτές και στη δυναμική που έχει διαμορφωθεί γενικά για την Ελλάδα και ειδικότερα για την Ρόδο.
4) Τα μέλη αναφέρθηκαν επίσης στα προβλήματα των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου (ΑΣΤΕΡ-ΕΠΑΣ-ΙΕΚ).

Οι συνθήκες λειτουργίας και εκπαίδευσης έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά. Οι περικοπές έχουν δημιουργήσει τεράστια έλλειψη πρώτων υλών, με αποτέλεσμα η πρακτική άσκηση στα μαθήματα της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής να είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Στη δύσκολη συγκυρία που ζει η χώρα, ο Τουρισμός είναι ο μοναδικός τομέας που αποδεδειγμένα μπορεί να βοηθήσει την Οικονομία, τόσο σε αύξηση των Δημοσίων εσόδων, όσο και στην απορρόφηση ανέργων. Αντί λοιπόν να δοθεί έμφαση στην τουριστική εκπαίδευση, που καθορίζει άμεσα το επίπεδο του έμψυχου δυναμικού των ξενοδοχείων και συνεπώς των προσφερομένων υπηρεσιών, οι Τουριστικές Σχολές απαξιώνονται. Προκειμένου δε να συνεχίσουν έστω και υποτυπωδώς την λειτουργία τους, οι τοπικές διοικήσεις τους υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να βγουν στην κυριολεξία στη “ζητιανιά”, για να εξασφαλίσουν την συνέχεια της εκπαίδευσης των σπουδαστών.

Σημειωτέον δε ότι αρκετά μέλη του Συλλόγου Δ.Ξ.Ρ. σε συνεργασία με τους Εργοδότες τους Ξενοδόχους, έχουν ήδη συνδράμει με δωρεές τροφίμων και αγορές σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των Σχολών προκειμένου να αντιμετωπιστεί κατά ένα μέρος τουλάχιστον το πρόβλημα της τροφοδοσίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024