Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Εξάπλωση της Preussag στην Ιταλία

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Ιούνιος 2001, 00:00

Η εταιρία Preussag<.>, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Thomson<.>, εξαπλώνεται στην Ιταλία, μετά από την αγορά, για 25 εκατ. λίρες, του 10%<...> του Alpitour<.>

, του μεγαλύτερου tour operator της Ιταλίας.

Η Preussag σκοπεύει να δημιουργήσει μια ιταλική αεροπορική εταιρία ναυλωμένων πτήσεων με το γκρουπ της Alpitour, η οποία θα συνεργάζεται στενά με την Hapag-Lloyd Flug. Επίσης, δημιούργησε στρατηγική συμμαχία με την εταιρία Ifil, ιδιοκτήτρια εταιρία της Alpitour, του ομίλου Agnelli, η οποία μάλιστα είναι ιδιοκτήτρια του 20% του Club Med. Αν και η Ifil επιθυμεί να κρατήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην Alpitour, η Preussag έχει καταφέρει να απολαμβάνει μια κυρίαρχη θέση στην Ιταλική αγορά.

Η συμφωνία της Preussag με την εταιρία ανοίγει τις πόρτες και για άλλες νοτιοευρωπαϊκές αγορές, ενώ η Alpitour απαιτεί μερίδιο 38% από την ιταλική αγορά πακέτων διακοπών.

Η Alpitour έχει ετήσιες πωλήσεις ύψους 617 εκατ. λίρες Αγγλίας και διακινεί 1,2 εκατ. τουρίστες το χρόνο, ενώ διαθέτει 12 ξενοδοχεία με 4.500 δωμάτια.

Ο πρόεδρος της Preussag, κ. Michael Frenzel, δήλωσε ότι 'με αυτή την κίνησή - την στρατηγική συμμαχία - βρέθηκε τρόπος να κερδιθεί μια πολύ καλή θέση στην ιταλική αγορά, χωρίς να χρειαστεί να διατεθεί μεγάλο μέρος κεφαλαίου. Με αυτό τον τρόπο θα συμπληρώσουμε το κενό που υπάρχει στην τουριστική αγορά στην Νότια Ευρώπη.'

Το γκρουπ της Preussag, μαζί με τον Thomson, την TUI και τον γάλλο tour operator Nouvelles Frontieres, περιλαμβάνουν 67 φίρμες από tour operators, 3.510 ταξιδιωτικά πρακτορεία, 90 αεροσκάφη και 220 ξενοδοχεία με συνολική δυναμικότητα 100.000 κρεβατιών.

Η εταιρία Preussag είχε αύξηση στα κέρδη της 20% συγκριτικά με το 1999-2000 που είχε κέρδη 461 εκατ. λίρες. Μέσα στα κέρδη συμπεριλαμβάνονται και 129 εκατ. λίρες από τον Τhomson και 165 εκατ. λίρες από την TUI. Σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων της εταιρία το τμήμα ενέργειας της Preussag και η εξοικονόμηση που έχει πετύχει έχει βοηθήσει στην αύξηση των παραπάνω αριθμών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top