Τελευταία νέα
Η αξία της πώλησης φτάνει περίπου τα 450 εκατ. ευρώ

Η Amadeus πωλεί την Opodo

Η Amadeus IT Holding SA, μέσω της θυγατρικής της, Amadeus IT Group SA και ύστερα από έγκριση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατέληξε σε συμφωνία με την AXA Private Equity and […]

Η Amadeus IT Holding SA, μέσω της θυγατρικής της, Amadeus IT Group SA και ύστερα από έγκριση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατέληξε σε συμφωνία με την<...> AXA Private Equity and Permira Funds, για την πώληση του 100% του κεφαλαίου της θυγατρικής της, Opodo Limited. Η αξία της τελευταίας που συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη φτάνει περίπου τα 450 εκατ. ευρώ. Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει 11.7 φορές το EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) της Opodo κατά την περίοδο 2010.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, ως μέρος της συναλλαγής, 10ετή εμπορική συμφωνία μεταξύ της Amadeus, ως παρόχου υπηρεσιών GDS, και της Opodo, της eDreams και της GoVoyages (τα δύο τελευταία online ταξιδιωτικά γραφεία ελέγχονται από την Permira Funds και κεφάλαια διαχειριζόμενα από τη AXA Private Equity, αντίστοιχα).

Κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, και μετά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών, εκτιμάται ότι το καθαρό ποσό που πρέπει να παραληφθεί από την Amadeus περιλαμβανομένων των εξόδων της επιχείρησης, την προσαρμογή για τα αποθέματα μετρητών και εργασίας και την κεφαλαιακή θέση της Opodo, θα είναι συνολικού ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού. JP Morgan ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Amadeus για αυτή τη συναλλαγή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024