Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η αξία της πώλησης φτάνει περίπου τα 450 εκατ. ευρώ

Η Amadeus πωλεί την Opodo

Τατιάνα Ρόκου - 18 Φεβρουάριος 2011, 00:00

Η Amadeus IT Holding SA, μέσω της θυγατρικής της, Amadeus IT Group SA και ύστερα από έγκριση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατέληξε σε συμφωνία με την<...>

AXA Private Equity and Permira Funds, για την πώληση του 100% του κεφαλαίου της θυγατρικής της, Opodo Limited. Η αξία της τελευταίας που συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη φτάνει περίπου τα 450 εκατ. ευρώ. Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει 11.7 φορές το EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) της Opodo κατά την περίοδο 2010.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, ως μέρος της συναλλαγής, 10ετή εμπορική συμφωνία μεταξύ της Amadeus, ως παρόχου υπηρεσιών GDS, και της Opodo, της eDreams και της GoVoyages (τα δύο τελευταία online ταξιδιωτικά γραφεία ελέγχονται από την Permira Funds και κεφάλαια διαχειριζόμενα από τη AXA Private Equity, αντίστοιχα).

Κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, και μετά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών, εκτιμάται ότι το καθαρό ποσό που πρέπει να παραληφθεί από την Amadeus περιλαμβανομένων των εξόδων της επιχείρησης, την προσαρμογή για τα αποθέματα μετρητών και εργασίας και την κεφαλαιακή θέση της Opodo, θα είναι συνολικού ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρχών ανταγωνισμού. JP Morgan ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Amadeus για αυτή τη συναλλαγή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top