Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΡεκόρ επιβατικής κίνησης και κερδών το 2010 για το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης
Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης: Αύξηση επιβατών κατά 9,1% και εισπράξεων κατά 10,8%

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης και κερδών το 2010 για το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης

Παρά την οικονομική κρίση και το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου τον περασμένο Μάρτιο, το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης σημείωσε ρεκόρ αυξήσεων σε αφίξεις επιβατών και κερδών το 2010. Η πολιτική […]

Παρά την οικονομική κρίση και το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου τον περασμένο Μάρτιο, το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης σημείωσε ρεκόρ αυξήσεων<...> σε αφίξεις επιβατών και κερδών το 2010. Η πολιτική που εφάρμοσε η εταιρεία του αεροδρομίου της ΅διπλής τιμολογιακής πολιτικήςΆ με έκπτωση 35% για εταιρίες χαμηλότερου κόστους και δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, επέτυχε το στόχο της και κατάφερε να γίνει ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια της Ευρώπης, με προοπτική να συνεχίσει την ανάπτυξη του και το 2011. Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 9,1% το 2010 και οι εισπράξεις κατά 10,8%.

Οι εταιρείες χαμηλότερου κόστους μετέφεραν 3.8 εκ. επιβάτες, αριθμός που ισοδυναμεί με αύξηση 34.3%. Το σύνολο της κίνησης αυτών των εταιριών ήταν 17.8% και συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Το 2010 η εταιρεία του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης εφάρμοσε ένα παράλληλο σύστημα χρεώσεων, ειδικά για τον τερματικό σταθμό χαμηλότερου κόστους που εγκαινίασε μέσα στον ίδιο χώρο και ονόμασε CPH Go, με έκπτωση 35% σε σχέση με τα υπάρχοντα κοστολόγια του, για όσες εταιρίες επιθυμούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο τερματικούς σταθμούς με διαφοροποίηση στις παρεχόμενες υπηρεσίες και διευκολύνσεις.

“Η καθαρή αύξηση επιβατών από τις εταιρίες χαμηλότερου κόστους, όπως και η αλματώδης αύξηση των επιβατών τράνζιτ αποδεικνύει την επιτυχία της `διπλής τιμολογιακής μας πολιτικής` για εταιρείες χαμηλότερου κόστους, αλλά και των κανονικών εταιριών, με αποτέλεσμα και στις δύο κατηγορίες να έχουμε αυξήσεις επιβατών και κερδών”, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της εταιρίας του αεροδρομίου Per Madsen>.

Οι υπερπόντιες πτήσεις αυξήθηκαν σε 22 που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων δεκαετιών και επίσης τροφοδοτούν τις ενδο-ευρωπαϊκές πτήσεις του αεροδρομίου και το καθιστούν αδιαμφισβήτητο κόμβο στην Βόρεια Ευρώπη.

“Παραδίδουν άραγε σεμινάρια οι Δανοί;”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ), κ. Ντίνος Φραντζεσκάκης, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών να εφαρμόσει ανάλογες πολιτικές, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και δημιουργώντας το πολυπόθητο hub μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024