Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠ. Γερουλάνος: Προωθούμε μια πιο πλούσια πλευρά της έννοιας Ελλάδα
Συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στο CNN

Π. Γερουλάνος: Προωθούμε μια πιο πλούσια πλευρά της έννοιας Ελλάδα

Σε ερώτηση του Richard Quest του CNN (στην εκπομπή “Quest means Business”, για το αν η Ελλάδα θα αναθεωρήσει το brandname, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος απάντησε […]

Σε ερώτηση του Richard Quest του CNN (στην εκπομπή “Quest means Business”, για το αν η Ελλάδα θα αναθεωρήσει το brandname, ο υπουργός Πολιτισμού και<...> Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος απάντησε θετικά. “Δε μου αρέσει ο όρος αλλά ναι, προσπαθούμε να προωθήσουμε μια πιο πλούσια πλευρά της έννοιας `Ελλάδα`. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν στο μυαλό την εικόνα μιας Ελλάδας που έχει να κάνει με ήλιο και θάλασσα. Δε θέλουμε να εγκαταλείψουμε αυτή την εικόνα, θέλουμε όμως να αναδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Όσα δν χωράει ο νους σας. Και επιλέγουμε περιοχές σε όλη τη χώρα, τις οποίες μπορούμε να προωθήσουμε ως εναλλακτικούς τόπους και λόγους να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα. Στο κάτω κάτω είναι ήλιος, θάλασσα, πολιτισμός… Και πολλά περισσότερα”.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου αν είναι αυτή η σωστή στιγμή, με τη χώρα σε ύφεση, ο υπουργός απάντησε: “Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή για να αλλάξουν όλα. Είναι ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία που μας δόθηκε για να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Παρεμπιπτόντως τα περισσότερα από τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού δημιουργήθηκαν ακριβώς επειδή δεν είδαμε τη χώρα μας από διαφορετική σκοπιά”.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι τουρίστες φέτος μπορεί να αντιμετωπίσουν απεργίες στα ξενοδοχεία, σε πτήσεις ή, γενικότερα, παρακώληση της τουριστικής βιομηχανίας,ο κ. Γερουλάνος ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. “Απολύτως όχι. Τώρα τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας. Θα σας δώσω άλλο ένα παράδειγμα. Αυτό που βλέπει κανείς τώρα στην Ελλάδα είναι μια νέα γενιά ανθρώπων και δραστηριότητας στις επιχειρήσεις και στον πολιτισμό. Προχτές, μετά από 33 χρόνια, είχαμε την ελληνική υποψηφιότητα στα Oscars. Είχαμε επίσης ένα μεγάλο αριθμό από φεστιβάλ που είχαν μεγάλη επιτυχία και έχουμε μια πολύ αξιόλογη συμμετοχή και παρουσία στην Ευρώπη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024