Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω (Χαλκιδικής)

Η αγιορείτικη κουζίνα στo Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Ελληνικής Κουζίνας στο Παρίσι

Τατιάνα Ρόκου - 04 Μάρτιος 2011, 00:00

Στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Ελληνικής Κουζίνας που οργάνωσε στο Παρίσι το γραφείο του ΕΟΤ Γαλλίας συμμετείχε ο<...>

Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Aθω, προβάλλοντας αγιορείτικα προϊόντα, αλλά και γεύσεις της μοναστηριακής (αγιορείτικης) κουζίνας σε εκπροσώπους της γαλλικής γαστριμαργικής βιομηχανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Westin, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και διήρκεσε μία ολόκληρη ημέρα -την Τρίτη 1 Μαρτίου. Κατά τη διάρκειά της η περιοχή είχε την ευκαιρία να προωθήσει το τουριστικό της προϊόν σε τουριστικούς πράκτορες, σε τουριστικά γραφεία καθώς και σε δημοσιογράφους του γαστρονομικού και οινολογικού τουρισμού.

Η περιοχή συμμετείχε στην εκδήλωση με δύο chefs: τον αγιορείτη Μοναχό Επιφάνιο και τον Ηλία Γκότση του Eagles Palace Resort & Spa, οι οποίοι εμπλούτισαν το μενού που προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους με χταποδόσουπα και μελωμένο χταπόδι, πιάτα παραδοσιακής αγιορείτικης κουζίνας, τα οποία απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και προκάλεσαν αίσθηση στους συνδαιτυμόνες.

Ολόκληρο δε το μήνα το εστιατόριο “L’ Olivie” του Παρισιού θα προτείνει στους πελάτες του ένα σετ μενού από την κάρτα του Eagles Palace Resort & Spa, προτρέποντάς τους να επισκεφθούν την περιοχή του Aθω και διαθέτοντας έντυπο πληροφοριακό υλικό για τους προορισμούς και τις προτάσεις της.

Η περιοχή του Aθω στηρίζει το τουριστικό της προϊόν στην τοπική γαστρονομία, η οποία με τη σειρά της διαμορφώνεται σύμφωνα με τις τάσεις της αγιορειτικής κουζίνας και επικεντρώνεται στην ψαροφαγία / χορτοφαγία των μοναχών, αλλά και στον ειδικό παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top