Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Kuoni εξαγοράζει την GTA της Travelport
Το κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 720 εκατ. δολ.

Η Kuoni εξαγοράζει την GTA της Travelport

Η Travelport σκοπεύει να προχωρήσει σε πώληση της χονδρικής της, Gullivers Travel Associates (GTA), στην Kuoni για 720 εκατ. δολ. Η πώληση, η ολοκλήρωση της οποίας προγραμματίζεται για τον ερχόμενο […]

Η Travelport σκοπεύει να προχωρήσει σε πώληση της χονδρικής της, Gullivers Travel Associates (GTA), στην Kuoni για 720 εκατ. δολ. Η πώληση, η ολοκλήρωση<...> της οποίας προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Μάιο, εξαρτάται από την έγκριση της πλειοψηφίας των δανειοδοτριών τραπεζών της Travelport και από την ψηφοφορία των μετόχων της Kuoni.

Η Kuoni και το Ίδρυμα Hugentobler, το οποίο αντιπροσωπεύει το 25% των δικαιωμάτων ψήφου της Kuoni, έχει ήδη δεσμευτεί να ψηφίσει υπέρ της αύξησης κεφαλαίου, για χρηματοδοτηθεί η εξαγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kuoni Group, Peter Rothwell, δήλωσε: “Με την απόκτηση της GTA, η Kuoni επενδύει σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς των επιχειρήσεων στην τουριστική βιομηχανία. Η εξαγορά αυτή, μαζί με τις δικές μας αποδεδειγμένα επιτυχημένες δραστηριότητες online διαχείρισης προορισμών, Kuoni Connect, θα μας μετατρέψει σε ένα από τα κορυφαίους παρόχους online υπηρεσιών διαχείρισης προορισμών στον κόσμο. Ανταποκρινόμενοι στη στρατηγική μας, για σύμπτυξη των δραστηριοτήτων μας, ο συνδυασμός της GTA και της Kuoni θα δημιουργήσει μια πιο ισορροπημένη εταιρεία, παρέχοντας επιπλέον ενίσχυση στον αναπτυσσόμενο τομέα των B2B online υπηρεσιών, καθώς και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Kuoni στη Διαχείριση Προορισμών. H GTA διαθέτει εξειδικευμένο και πολύτιμο εργατικό δυναμικό, το οποίο θα είναι ανεκτίμητο, καθώς η επιχείρηση θα συνεχίζει να αναπτύσσεται”.

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Travelport, Jeff Clarke, ανέφερε ότι η εξαγορά ήταν σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρείας για επικέντρωση στις βασικές της δραστηριότητες. “Η Kuoni είναι ένας πολύ γνωστός και επί μακρόν πελάτης της Travelport και στόχος μας θα είναι να συνεργαστούμε μαζί τους για την περαιτέρω βελτίωση των καναλιών διανομής / πώλησης της Kuoni / GTA σε όλο το συνδρομητικό δίκτυο της Travelport”, δήλωσε.

Τα καθαρά έσοδα από την εξαγορά θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθεί ο τραπεζικός δανεισμός της Travelport. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, σε βάση pro forma για την προτεινόμενη πώληση της GTA, ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ήταν 2,761 δισ. δολ.

Η Travelport θα ανακοινώσει τα έσοδα για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2010, στις 30 Μαρτίου 2011, ημερομηνία που αναμένεται να υποβάλει έκθεση για το αναπροσαρμοσμένο EBITDA, ύψους 545 εκατ. δολ. και καθαρά έσοδα 1,996 δισ. δολ. για την Travelport, με εξαίρεση την GTA.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024