Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπεργίες στους γερμανικούς σιδηροδρόμους
Το συνδικάτο GDL δεν αποκάλυψε πότε θα αρχίσει η απεργία

Απεργίες στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις επτά μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες της χώρας ανήγγειλε το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι μηχανοδηγοί των τρένων στη Γερμανία τάχθηκαν στην ψηφοφορία που διοργάνωσε […]

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις επτά μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες της χώρας ανήγγειλε το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL.<...>

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι μηχανοδηγοί των τρένων στη Γερμανία τάχθηκαν στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το συνδικάτο GDL υπέρ μιας ευρείας απεργιακής κινητοποίησης και στις επτά μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα, ανακοίνωσε η εργατική ένωση την περασμένη Δευτέρα.

Στην μεγαλύτερη εταιρεία, την Deutsche Bahn, το 92% των συνδικαλισμένων μηχανοδηγών ψήφισαν υπέρ της απεργίας. Στις άλλες έξι υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης τάχθηκε το 96% όσων ψήφισαν. Το GDL δεν αποκάλυψε πότε θα αρχίσει η απεργία, αλλά οι κινητοποιήσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν με στάσεις εργασίας.

Το συνδικάτο είχε πραγματοποιήσει πριν θέσει το θέμα σε ψηφοφορία τρεις «προειδοποιητικές» στάσεις εργασίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκαλώντας σύγχυση στους επιβάτες. Οι νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεάσουν τόσο τους επιβάτες που κινούνται σε προάστια, εντός και μεταξύ πόλεων αλλά και τους τουρίστες που χρησιμοποιούν συρμούς υψηλής ταχύτητας.

Το GDL ανέφερε ότι θα παρεμποδίσει και τους εμπορευματικούς συρμούς, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να επιτύχει εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας με ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο των 26.000 μηχανοδηγών.

Ανταγωνιστές της Ντόιτσε Μπαν, που ως σήμερα πληρώνουν τους οδηγούς ως και 30% λιγότερο, υποστηρίζουν ότι η εταιρία θα αποκτήσει «μονοπώλιο» εάν όλες οι επιχειρήσεις έχουν τις ίδιες δομές κόστους.

“Υπάρχουν παραπάνω από αρκετοί λόγοι για να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο την επίτευξη των στόχων στους οποίους συμφωνήσαμε από κοινού, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων απεργιακών κινητοποιήσεων”, δήλωσε ο Κλάους Βεσέλσκι, επικεφαλής του GDL.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024