Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το συνδικάτο GDL δεν αποκάλυψε πότε θα αρχίσει η απεργία

Απεργίες στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

Τατιάνα Ρόκου - 09 Μάρτιος 2011, 00:00

Απεργιακές κινητοποιήσεις στις επτά μεγαλύτερες σιδηροδρομικές εταιρείες της χώρας ανήγγειλε το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL.<...>

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι μηχανοδηγοί των τρένων στη Γερμανία τάχθηκαν στην ψηφοφορία που διοργάνωσε το συνδικάτο GDL υπέρ μιας ευρείας απεργιακής κινητοποίησης και στις επτά μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα, ανακοίνωσε η εργατική ένωση την περασμένη Δευτέρα.

Στην μεγαλύτερη εταιρεία, την Deutsche Bahn, το 92% των συνδικαλισμένων μηχανοδηγών ψήφισαν υπέρ της απεργίας. Στις άλλες έξι υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης τάχθηκε το 96% όσων ψήφισαν. Το GDL δεν αποκάλυψε πότε θα αρχίσει η απεργία, αλλά οι κινητοποιήσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν με στάσεις εργασίας.

Το συνδικάτο είχε πραγματοποιήσει πριν θέσει το θέμα σε ψηφοφορία τρεις «προειδοποιητικές» στάσεις εργασίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκαλώντας σύγχυση στους επιβάτες. Οι νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεάσουν τόσο τους επιβάτες που κινούνται σε προάστια, εντός και μεταξύ πόλεων αλλά και τους τουρίστες που χρησιμοποιούν συρμούς υψηλής ταχύτητας.

Το GDL ανέφερε ότι θα παρεμποδίσει και τους εμπορευματικούς συρμούς, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να επιτύχει εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας με ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο των 26.000 μηχανοδηγών.

Ανταγωνιστές της Ντόιτσε Μπαν, που ως σήμερα πληρώνουν τους οδηγούς ως και 30% λιγότερο, υποστηρίζουν ότι η εταιρία θα αποκτήσει «μονοπώλιο» εάν όλες οι επιχειρήσεις έχουν τις ίδιες δομές κόστους.

“Υπάρχουν παραπάνω από αρκετοί λόγοι για να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο την επίτευξη των στόχων στους οποίους συμφωνήσαμε από κοινού, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων απεργιακών κινητοποιήσεων”, δήλωσε ο Κλάους Βεσέλσκι, επικεφαλής του GDL.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top