Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικά ΤαξίδιαSynergassia για επενδύσεις στην Πελοπόννησο
Οι ξένοι διπλωμάτες θα βρεθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από 16 έως 20 Μαρτίου

Synergassia για επενδύσεις στην Πελοπόννησο

Η Invest in Greece συνεχίζει την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας, μέσω του προγράμματος Synergassia. Στο πλαίσιο αυτό, η Invest in Greece συνδιοργανώνει με την νέα αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, και με τη συνδρομή των οικείων Επιμελητηρίων, την επιχειρηματική επίσκεψη των ξένων…

Η Invest in Greece συνεχίζει την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας, μέσω του προγράμματος Synergassia. Στο πλαίσιο αυτό, η Invest in Greece συνδιοργανώνει με την<...> νέα αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, και με τη συνδρομή των οικείων Επιμελητηρίων, την επιχειρηματική επίσκεψη των ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Πελοπόννησο, από 16 έως και 20 Μαρτίου 2011.

Το πρόγραμμα Synergassia στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι το πρώτο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και της δημιουργίας του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας. Επίσης για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που μαζί με την Invest in Greece, καλούνται να εντατικοποιήσουν τις από κοινού δράσεις και την κοινή παρουσία τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα πραγματοποιήσει ομιλία στους παρευρισκόμενους διπλωμάτες και επιχειρηματίες και θα συνομιλήσει μαζί τους. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, με τη στήριξη του οποίου πραγματοποιείται η επιχειρηματική επίσκεψη.

ΚαθΆόλη τη διάρκεια των πενθήμερων εργασιών, εισηγήσεις και χαιρετισμούς προς τους διπλωμάτες ξένων Πρεσβειών θα απευθύνουν επίσης, ο πρόεδρος της Invest in Greece, κ. Αριστομένης (Aρις) Μ. Συγγρός, ο διευθύνων σύμβουλος της Invest in Greece, κ. Χρήστος Αλεξάκης, ο πρόεδρος του ΟΠΕ, κ. Αλέκος Χολέβας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), κ. Βασίλειος Λάζαρης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα “Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου”, ενώ τοπικοί φορείς, επενδυτές και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το κομμάτι των κατΆιδίαν προγραμματισμένων συναντήσεων (Β2Β) των επιχειρηματιών με τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους, όπου θα διερευνηθεί η δυνατότητα σύναψης επιχειρηματικών συμφωνιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέλος, επισκέψεις σε βιομηχανίες και πρότυπες επιχειρήσεις, παρουσίαση των επενδύσεων Ηλιόσφαιρα και Costa Navarino, περιήγηση στο Κάστρο του Μυστρά, τις Αρχαίες Μυκήνες και την Αρχαία Κόρινθο.

Η επιχειρηματική αποστολή έχει έως σήμερα 38 επιβεβαιωμένες συμμετοχές από εκπροσώπους ξένων Πρεσβειών.

Το Πρόγραμμα Synergassia

Η πρωτοβουλία Synergassia είναι ένα ευρύ πρόγραμμα-ομπρέλα, που καλύπτει το σύνολο των ενεργειών της Invest in Greece για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, καθώς φέρνει σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες με τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους και προϊόντα που εμφανίζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.
Οι κυριότεροι στόχοι του Synergassia είναι: η προβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των περιφερειών, και η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνία, ώστε να ανταποκρίνονται θετικά και επαρκώς στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να επενδύσουν στον Ελλαδικό χώρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Invest in Greece έχει προχωρήσει ήδη: στην καταγραφή συγκεκριμένων επενδυτικών δυνατοτήτων, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, για τον εντοπισμό περιοχών και κλάδων που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, στην ενίσχυση των σχέσεων με τους τοπικούς φορείς αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της, με στόχο την ενιαία και αποτελεσματική προβολή της χώρας και της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, και στη διοργάνωση έως σήμερα οκτώ αποστολών στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024