Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικό και πολύπλευρο το έργο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τουρισμού στη Χίο

Σημαντικό και πολύπλευρο το έργο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τουρισμού στη Χίο

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού” της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Χίο είναι διατμηματικό, δηλαδή υποστηρίζεται από καθηγητές 4 Τμημάτων (Περιβάλλοντος, […]

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού" της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που<...> εδρεύει στη Χίο<.> είναι διατμηματικό, δηλαδή υποστηρίζεται από καθηγητές 4 Τμημάτων (Περιβάλλοντος, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Γεωγραφίας). Υπάγεται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της ανωτέρω Σχολής.

Τον Νοέμβριο του 2000 αποφοίτησαν οι πρώτοι πτυχιούχοι του τμήματος, στους οποίους παρατηρείται σημαντική απορρόφηση από την αγορά εργασίας, σύμφωνα με τον δρα Γεράσιμο Ζαχαράτο, καθηγητή Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο δρας Ζαχαράτος είναι επίσης διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και διευθυντής του ΕΤΕΜ (Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών).

Όπως μας εξηγεί ο κ. Ζαχαράτος, υπάρχουν ολοκληρωμένες σπουδές τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε μεταπτυχιακό και το ερευνητικό. Ως προς το τελευταίο, αυτό είναι συνδεδεμένο με το ΕΤΕΜ (Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών). Και τα τρία τμήματα, φυσικά, έχουν εγκριθεί με αντίστοιχα Φ.Ε.Κ.

Το ΕΤΕΜ είναι σχετικά νέος τομέας δράσης και υποστηρίζει την ερευνητική και μελετητική υπόσταση και των 3 επιπέδων σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό). Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράτο, έχει καθιερωθεί εδώ και 12 χρόνια από το Τμήμα Διοίκησης η θερινή πρακτική εξάσκηση, η οποία συνδέει τις σπουδές με τις επιχειρήσεις. Αυτό το πρόγραμμα θερινής πρακτικής εξάσκησης καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα, συμμετέχουν δε σ' αυτό πάνω από 500 επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν ευρύ φάσμα της αγοράς εργασίας (και εκτός τουρισμού).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδές Τουρισμού υποστηρίζονται από τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη τουρισμού που υπάρχει στην Ελλάδα: πάνω από 2.500 τίτλοι βιβλίων είναι διαθέσιμοι στην ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου, αλλά και – υπό προϋποθέσεις – σε μη ακαδημαϊκούς πολίτες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024