Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΘ σε fast track

Πιθανή η υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων της ΔΕΘ στο νόμο 3894/2010

Τατιάνα Ρόκου - 24 Μάρτιος 2011, 00:00

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Aγγελου Κολοκοτρώνη, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χάρης Παμπούκης, διαβίβασε έγγραφο<...>

στη Βουλή, στο οποίο αναφέρεται ότι η ΔΕΘ ΑΕ έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό προκειμένου να προσλάβει σύμβουλο, ο οποίος θα την επικουρήσει στην κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατάρτιση πρότασης αξιοποίησης του χώρου, που σήμερα καταλαμβάνει η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης.

“Η αίτηση για την υπαγωγή των επενδυτικών αυτών σχεδίων στο Ν. 3894/2010 διενεργείται σύμφωνα με αυτόν από τον κύριο του έργου ΔΕΘ ΑΕ και υπογράφεται από τον καθ`ύλη αρμόδιο υπουργό”, υπενθυμίζει ο κ. Παμπούκης και προσθέτει: “Εφόσον τα υπό εξέταση επιχειρηματικά σχέδια πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια του Ν. 3894/2010, θα μπορούν να υπαχθούν σε αυτόν μετά από σχετική απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων”.

Προϋπόθεση όμως, όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο υπουργός Επικρατείας, για την υποβολή αιτήματος υπαγωγής στις διατάξεις του Νόμου, για την “επιτάχυνση και τη διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων”, είναι η ωρίμανση των προαναφερόμενων επενδυτικών σχεδίων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των συμβούλων.

Ο κ. Κολοκοτρώνης έχει επισημάνει την πρόταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την ανάγκη υπαγωγής στο fast track, της δημιουργίας του νέου Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και της αξιοποίησης του χώρου που καταλαμβάνει σήμερα η ΔΕΘ, στα πρότυπα του σχεδιασμού ανάπλασης του «Ελληνικού», με τις απλοποιημένες διαδικασίες που θεσπίζει ο νόμος 3894/2010, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί αποκέντρωσης και ισόρροπης κατανομής των πόρων στην ελληνική επικράτεια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top