Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠιθανή η υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων της ΔΕΘ στο νόμο 3894/2010
Τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΘ σε fast track

Πιθανή η υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων της ΔΕΘ στο νόμο 3894/2010

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Aγγελου Κολοκοτρώνη, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χάρης Παμπούκης, διαβίβασε έγγραφο στη Βουλή, στο οποίο αναφέρεται ότι η ΔΕΘ ΑΕ έχει προκηρύξει διεθνή […]

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Aγγελου Κολοκοτρώνη, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χάρης Παμπούκης, διαβίβασε έγγραφο<...> στη Βουλή, στο οποίο αναφέρεται ότι η ΔΕΘ ΑΕ έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό προκειμένου να προσλάβει σύμβουλο, ο οποίος θα την επικουρήσει στην κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην κατάρτιση πρότασης αξιοποίησης του χώρου, που σήμερα καταλαμβάνει η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης.

“Η αίτηση για την υπαγωγή των επενδυτικών αυτών σχεδίων στο Ν. 3894/2010 διενεργείται σύμφωνα με αυτόν από τον κύριο του έργου ΔΕΘ ΑΕ και υπογράφεται από τον καθ`ύλη αρμόδιο υπουργό”, υπενθυμίζει ο κ. Παμπούκης και προσθέτει: “Εφόσον τα υπό εξέταση επιχειρηματικά σχέδια πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια του Ν. 3894/2010, θα μπορούν να υπαχθούν σε αυτόν μετά από σχετική απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων”.

Προϋπόθεση όμως, όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο υπουργός Επικρατείας, για την υποβολή αιτήματος υπαγωγής στις διατάξεις του Νόμου, για την “επιτάχυνση και τη διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων”, είναι η ωρίμανση των προαναφερόμενων επενδυτικών σχεδίων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των συμβούλων.

Ο κ. Κολοκοτρώνης έχει επισημάνει την πρόταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την ανάγκη υπαγωγής στο fast track, της δημιουργίας του νέου Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και της αξιοποίησης του χώρου που καταλαμβάνει σήμερα η ΔΕΘ, στα πρότυπα του σχεδιασμού ανάπλασης του «Ελληνικού», με τις απλοποιημένες διαδικασίες που θεσπίζει ο νόμος 3894/2010, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης περί αποκέντρωσης και ισόρροπης κατανομής των πόρων στην ελληνική επικράτεια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024