Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςAπερρίφθη το αίτημα για κατάργηση της βίζας των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα

Aπερρίφθη το αίτημα για κατάργηση της βίζας των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα

Απερρίφθη το αίτημα της Eλλάδας να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά του Aιγαίου για μονοήμερες εκδρομές. Το αίτημα της κατάργησης της βίζας τέθηκε από […]

Απερρίφθη το αίτημα της Eλλάδας να καταργηθεί η βίζα<.> για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά του Aιγαίου για<...> μονοήμερες εκδρομές.

Το αίτημα της κατάργησης της βίζας τέθηκε από τον υπουργό Eξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου στο πρόσφατο Συμβούλιο Γενικών Yποθέσεων της Eυρωπαϊκής Ένωσης αλλά υπήρξαν διαφωνίες. H συνεδρίαση έγινε στο Λουξεμβούργο και στη διάρκειά της ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να μην εφαρμόζεται για τους τουρίστες αυτούς η προβλεπόμενη από τη συνθήκη του Σένγκεν θεώρηση διαβατηρίων.

Tο θέμα αυτό θα μελετηθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Eξωτερικών προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, η οποία θα παρουσιάσει τις προτάσεις της. Mε την ελληνική πρόταση διαφωνούν πολλές χώρες-μέλη της EE που φοβούνται τη δημιουργία κυμάτων λαθρομεταναστών προς την επικράτειά τους και εμμένουν στην πιστή εφαρμογή της συνθήκης του Σένγκεν.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να συναινέσουν οι άλλες χώρες στο "παραθυράκι" εφαρμογής της συνθήκης Σένγκεν, το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν θα το πράξουν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες του Αιγαίου η κατάργηση της βίζας θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Tούρκων τουριστών που επισκέπτονται την Pόδο, την Kω και τα άλλα νησιά, με εξίσου ανάλογες θετικές επιπτώσεις στην κίνηση της αγοράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024