Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Aπερρίφθη το αίτημα για κατάργηση της βίζας των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Ιούνιος 2001, 00:00

Απερρίφθη το αίτημα της Eλλάδας να καταργηθεί η βίζα<.> για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά του Aιγαίου για<...>

μονοήμερες εκδρομές.

Το αίτημα της κατάργησης της βίζας τέθηκε από τον υπουργό Eξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου στο πρόσφατο Συμβούλιο Γενικών Yποθέσεων της Eυρωπαϊκής Ένωσης αλλά υπήρξαν διαφωνίες. H συνεδρίαση έγινε στο Λουξεμβούργο και στη διάρκειά της ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να μην εφαρμόζεται για τους τουρίστες αυτούς η προβλεπόμενη από τη συνθήκη του Σένγκεν θεώρηση διαβατηρίων.

Tο θέμα αυτό θα μελετηθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Eξωτερικών προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, η οποία θα παρουσιάσει τις προτάσεις της. Mε την ελληνική πρόταση διαφωνούν πολλές χώρες-μέλη της EE που φοβούνται τη δημιουργία κυμάτων λαθρομεταναστών προς την επικράτειά τους και εμμένουν στην πιστή εφαρμογή της συνθήκης του Σένγκεν.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να συναινέσουν οι άλλες χώρες στο "παραθυράκι" εφαρμογής της συνθήκης Σένγκεν, το πιθανότερο όμως είναι ότι δεν θα το πράξουν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες του Αιγαίου η κατάργηση της βίζας θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Tούρκων τουριστών που επισκέπτονται την Pόδο, την Kω και τα άλλα νησιά, με εξίσου ανάλογες θετικές επιπτώσεις στην κίνηση της αγοράς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top