Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαφές της Μ. Τσόκλη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Ινδίας
Κατά μέσο όρο, οι Ινδοί επισκέπτες ξοδεύουν 2.000 δολ. το άτομο ανά ταξίδι

Επαφές της Μ. Τσόκλη με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Ινδίας

Υποστηρίζοντας το έργο που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τo άνοιγμα της χώρας σε αναδυόμενες τουριστικές αγορές, η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του ΚΤΕ Τουρισμού, κα Μάγια Τσόκλη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ινδία, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με κορυφαίους…

Υποστηρίζοντας το έργο που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τo άνοιγμα της χώρας σε αναδυόμενες τουριστικές αγορές, η βουλευτής<...> Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του ΚΤΕ Τουρισμού, κα Μάγια Τσόκλη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ινδία, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με κορυφαίους παράγοντες του τουριστικού χώρου και με τηλεοπτικούς παραγωγούς στη Βομβάη και στο Νέο Δελχί.

Αξιοποιώντας τις επαγγελματικές της γνωριμίες και την εμπειρία από την πολύχρονη καριέρα της ως δημοσιογράφος, η κa Τσόκλη θα συναντηθεί με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων tour operators της Ινδίας προκειμένου να τους παρουσιάσει, εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της χώρας, τις κυβερνητικές προσπάθειες που γίνονται για την τόνωση του τουρισμού και να προετοιμάσει το έδαφος για την ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Η αγορά της Ινδίας είναι μια αναξιοποίητη, προς το παρόν, πηγή τουρισμού για τη χώρα μας, η οποία παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές. Ο εξερχόμενος τουρισμός της Ινδίας αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο. Με την ευκατάστατη μέση τάξη της χώρας να ανέρχεται ήδη στα 300 εκατομμύρια, οι διεθνείς αναχωρήσεις από την δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου αυξήθηκαν από 3,7 εκατ. το 1997 σε σχεδόν 12 εκατομμύρια το 2010, ενώ οι τουριστικές δαπάνες των Ινδών ταξιδιωτών στο εξωτερικό αυξήθηκαν από 1,3 δισ. δολ. το 1997 σε 8,2 δισ. δολ. το 2008. Κατά μέσο όρο, οι Ινδοί επισκέπτες ξοδεύουν 2.000 δολ. το άτομο ανά ταξίδι. Επίσης, το 50% περίπου ταξιδεύει για πάνω από 7 ημέρες και μία πρόσφατη έρευνα αναφέρει την Ελλάδα ως έναν από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς των Ινδών. Παρ`όλα αυτά, σύμφωνα με τη HATTA, τον τελευταίο χρόνο μας επισκέφθηκαν μόνο 10.000.

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, μέχρι το 2020 η Ινδία θα “εξάγει” 50 εκατ. επισκέπτες, των οποίων οι τουριστικές δαπάνες θα ανέρχονται στα 28 δισ. δολ.

Η πλειοψηφία των Ινδών επισκεπτών ταξιδεύει Απρίλιο με Ιούνιο, καθώς και Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Μια αύξηση των Ινδών επισκεπτών στη χώρα μας θα συνέβαλε σημαντικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024