Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Amadeus προχωρά στην πώληση της Opodo
Η αξία της Opodo έφτασε τα 450 εκατ. ευρώ περίπου

Η Amadeus προχωρά στην πώληση της Opodo

Η Amadeus IT Holding SA, μέσα από τον όμιλο Amadeus και σύμφωνα με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατέληξε σε συμφωνία με τις AXA Private Equity και Permira Funds, για […]

Η Amadeus IT Holding SA, μέσα από τον όμιλο Amadeus και σύμφωνα με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατέληξε σε συμφωνία με τις<...> AXA Private Equity και Permira Funds, για την πώληση του 100% του κεφαλαίου της θυγατρικής της Opodo Limited (Opodo). Η αξία της εταιρείας που συμφωνήθηκε από τα εμπλεκόμενα μέρη έφτασε τα 450 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτή η αξία αντιπροσωπεύει πολλαπλάσιο 11.7 των Κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Opodo για το 2010.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, ως μέρος της συναλλαγής, μια εμπορική συμφωνία δεκαετούς διάρκειας μεταξύ της Amadeus, που θα λειτουργήσει ως πάροχος υπηρεσιών διανομής και των Opodo, eDreams και GoVoyages (με τα δύο τελευταία να είναι online ταξιδιωτικά γραφεία που ελέγχονται από το Permira Funds και τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η AXA Private Equity αντίστοιχα).

Κατά τη στιγμή του κλεισίματος της συναλλαγής και έπειτα από την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας εκτιμάται ότι το καθαρό ποσό που θα λάβει η Amadeus, συμπεριλαμβανομένου του κόστους λειτουργίας, που προσαρμόζεται στο αποθεματικό και τη θέση του εργατικού δυναμικού της Opodo, θα φτάσει συνολικά τα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση των αρχών ανταγωνισμού.

Η JP Morgan έδρασε ως οικονομικός σύμβουλος της Amadeus για την συναλλαγή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024