Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η αξία της Opodo έφτασε τα 450 εκατ. ευρώ περίπου

Η Amadeus προχωρά στην πώληση της Opodo

Τατιάνα Ρόκου - 30 Μάρτιος 2011, 00:00

Η Amadeus IT Holding SA, μέσα από τον όμιλο Amadeus και σύμφωνα με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατέληξε σε συμφωνία με τις<...>

AXA Private Equity και Permira Funds, για την πώληση του 100% του κεφαλαίου της θυγατρικής της Opodo Limited (Opodo). Η αξία της εταιρείας που συμφωνήθηκε από τα εμπλεκόμενα μέρη έφτασε τα 450 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτή η αξία αντιπροσωπεύει πολλαπλάσιο 11.7 των Κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Opodo για το 2010. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει, ως μέρος της συναλλαγής, μια εμπορική συμφωνία δεκαετούς διάρκειας μεταξύ της Amadeus, που θα λειτουργήσει ως πάροχος υπηρεσιών διανομής και των Opodo, eDreams και GoVoyages (με τα δύο τελευταία να είναι online ταξιδιωτικά γραφεία που ελέγχονται από το Permira Funds και τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η AXA Private Equity αντίστοιχα).

Κατά τη στιγμή του κλεισίματος της συναλλαγής και έπειτα από την ολοκλήρωση της εμπορικής συμφωνίας εκτιμάται ότι το καθαρό ποσό που θα λάβει η Amadeus, συμπεριλαμβανομένου του κόστους λειτουργίας, που προσαρμόζεται στο αποθεματικό και τη θέση του εργατικού δυναμικού της Opodo, θα φτάσει συνολικά τα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση των αρχών ανταγωνισμού.

Η JP Morgan έδρασε ως οικονομικός σύμβουλος της Amadeus για την συναλλαγή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top