Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣΕΟΕΣ: Όχι στην παραχώρηση των κτιρίων του ανατολικού αεροδρομίου στην Helexpo

ΣΕΟΕΣ: Όχι στην παραχώρηση των κτιρίων του ανατολικού αεροδρομίου στην Helexpo

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ), με αφορμή τακτικά δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με ανακοινώσεις διαφόρων επαγγελματικών φορέων της Θεσσαλονίκης με σειρά αιτημάτων υπέρ της […]

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ<.>), με αφορμή τακτικά δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με ανακοινώσεις διαφόρων επαγγελματικών φορέων της Θεσσαλονίκης<...> με σειρά αιτημάτων υπέρ της παραχώρησης στην Helexpo των κτιρίων του ανατολικού αεροδρομίου του Ελληνικού για εκθεσιακό κέντρο, απαντά ότι η έκταση των ανακοινώσεων και των αναφορών των αιτημάτων που έχουν σχέση με την Helexpo έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής με αποτέλεσμα το Σύνδεσμος να πρέπει να πάρει σαφή θέση.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΟΕΣ αναφέρει ότι 'μέχρι σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΟΕΣ απέφυγε να ασχοληθεί με ανακοινώσεις, αναφορές, και αιτήματα που έχουν σχέση με την Helexpo και την ΔΕΘ, επειδή όμως αυτή η ενορχηστρωμένη και μεθοδευμένη αναφορά στα κτίρια του Ελληνικού ξεπέρασε τα όρια της αντοχής, ο Σύνδεσμός απαντά τα ακόλουθα':

Η εποχή των 'προικοδοτήσεων' έφυγε ανεπιστρεπτί και ουδείς πλέον μπορεί να τις επιζητεί με 'μεθοδευμένα αυθόρμητα' αιτήματα επαγγελματικών φορέων. Οι προστατευτισμοί και οι χαριστικές πράξεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν, έστω και αν προβάλλονται ως ψηφοθηρικά δέλεαρ. Ας αρκεστούν οι επαγγελματικοί φορείς της συμπρωτεύουσας στα όσα απεκόμισαν η Helexpo και η ΔΕΘ μέχρι σήμερα, για να μην προκαλέσουν άθελα τους το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου.

Ας μάθουν όποιοι δεν το γνωρίζουν και ας θυμηθούν όσοι το ξέχασαν ότι, το αίτημα για τη δημιουργία Εκθεσιακού Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας προβάλλεται στις εκάστοτε κυβερνήσεις από τα μέλη τους ΣΕΟΕΣ τριάντα συνεχή χρόνια. Πριν τρεισήμισι χρόνια κατέθεσαν ολοκληρωμένο φάκελο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ με όλα τα στοιχεία τεκμηριωμένης προμελέτης για την αξιοποίηση των κτιρίων του ανατολικού αεροδρομίου του Ελληνικού. Πρόσφατα για το σκοπό αυτό, 18 εταιρικά και κοινοπρακτικά σχήματα ανταποκρίθηκαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και ασφαλώς ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα είναι αυτό που συστήθηκε από τους επαγγελματικούς φορείς του χώρου ΣΕΟΕΣ, ΣΕΠΟΣ, και ΗΑΤΤΑ με συμμετοχή ισχυρών επενδυτών.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο ΣΕΟΕΣ απαιτεί την τήρηση των κανόνων της ελεύθερης οικονομίας και την επικράτηση των αρχών της αξιοκρατίας και αυτά θα υπερασπιστεί. Τέλος, δηλώνει ότι πρόθυμα συνεργάζεται με όσους ασπάζονται και τηρούν αυτές της προϋποθέσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024