Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Virgin Galactic ετοιμάζεται για το διάστημα
Διαστημικός τουρισμός

Η Virgin Galactic ετοιμάζεται για το διάστημα

Το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα εντός διαστήματος δύο ετών. Ακόμα και αν οι εργασίες στην έρημο Μοχάβε, στην […]

Το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα εντός διαστήματος δύο ετών. Ακόμα και αν οι εργασίες<...> στην έρημο Μοχάβε, στην Καλιφόρνια, βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο επίπεδο, το σκάφος δίνει ήδη μία γενική εντύπωση σχετικά με την εμπειρία που θα βιώνουν οι έξι επιβάτες: τα τοιχώματα του διαστημοπλοίου είναι γεμάτα παράθυρα, τα οποία θα επιτρέπουν στους διαστημικούς τουρίστες να βλέπουν τις αλλαγές στον ουρανό της Γης, πριν αντικρίσουν το μαύρο του Διαστήματος.

Όπως αναφέρει το BBC, το μέγιστο ύψος στο οποίο θα φτάνει το διαστημόπλοιο (και τα “αδελφά” του σκάφη) είναι 360.000 πόδια. Από εκεί θα μπορούν να δουν την επιφάνεια της Γης από το Διάστημα, καθώς και την ατμόσφαιρά της. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν πέντε λεπτά έλλειψης βαρύτητας.

“Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να βλέπει κανείς ένα νέο όχημα, το οποίο κάποια στιγμή θα μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα, επιτρέποντας σε ένα μεγάλο τμήμα του τουρισμού να βιώσει το ταξίδι στο Διάστημα”, δήλωσε ο Πιτ Σίμπολντ, ένας από τους πιλότους δοκιμών του σκάφους.

Τα ταξίδια θα ξεκινήσουν από το πρώτο “πολιτικό” διαστημοδρόμιο του κόσμου, στο Νέο Μεξικό. Οι διαστημικοί τουρίστες θα περνούν τρεις ημέρες εκπαίδευσης για να ελεγχθεί η πνευματική και η σωματική τους υγεία. Η Virgin εκτιμά πως οι περισσότεροι πελάτες θα περνούν αυτά τα τεστ.

Το διαστημοδρόμιο “Spaceport America” βρίσκεται κοντά στο κέντρο πυραυλικών δοκιμών του αμερικανικού στρατού, Ουάιτ Σαντς, κάτι που σημαίνει πως δε θα υπάρχει θέμα “διαμοιρασμού” του εναερίου χώρου με πολιτικά αεροσκάφη και πως θα μπορεί να υπάρχει συνεργασία και αξιοποίηση των οργάνων εντοπισμού/ παρατήρησης του στρατού. Για να απογειωθεί, το διαστημόπλοιο χρειάζεται τη βοήθεια ενός ειδικά διαμορφωμένου αεροπλάνου- μητρικού σκάφους, το οποίο θα το μεταφέρει σε ύψος 50.000 ποδών. Σε εκείνο το ύψος το “τουριστικό” σκάφος θα αποκολλάται και επιταχύνει στα 2.500 μίλια/ ώρα, αφήνοντας πίσω του την ατμόσφαιρα.

Κατά τη Virgin, τα ταξίδια στο διάστημα θα έχουν μικρότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ό,τι μία “συμβατική” υπερατλαντική πτήση. Παρά το ομολογουμένως υψηλό κόστος, η κατανάλωση καυσίμων μειώνεται δραστικά, χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών τόσο στο “μητρικό σκάφος” όσο και στο διαστημόπλοιο.

“Ο ένας και μοναδικός στόχος μας είναι να μεταφέρουμε ανθρώπους στο Διάστημα, ξανά και ξανά και ξανά”, είπε ο Ματ Στινεμέτσε, της Scaled Composites, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, συμπληρώνοντας πως για τα πρώτα 1-2 έτη, ο στόχος της εταιρείας θα είναι να μεταφέρει μερικές χιλιάδες άτομα στο Διάστημα. “Οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν. Όλοι θα ξέρουν κάποιον που έχει βρεθεί στο διάστημα μετά από 20 χρόνια”.

Eάν το εγχείρημα αποδειχτεί επιτυχημένο, πιστεύεται πως δε θα αργήσουν να εμφανιστούν αντίστοιχα προγράμματα. Επί της παρούσης, 400 άτομα έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια, κόστους 200.000 δολαρίων το ένα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024