Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τα αεροδρόμια της βόρειας Αφρικής επλήγησαν βαρύτατα από τις πολιτικές αναταραχές

Αύξηση 4% της διεθνούς επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια το Φεβρουάριο

Τατιάνα Ρόκου - 05 Απρίλιος 2011, 00:00

Η παγκόσμια επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια αυξήθηκε σχεδόν κατά 4% τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη διεθνή κίνηση να καταγράφει άνοδο κατά 4,5% και την εγχώρια κατά 3,4%. Τα αεροδρόμια της βόρειας Αφρικής επλήγησαν βαρύτατα...

Η παγκόσμια επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια αυξήθηκε σχεδόν κατά 4% τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη διεθνή κίνηση να καταγράφει άνοδο κατά 4,5% και την εγχώρια κατά 3,4%<...>

.

Τα αεροδρόμια της βόρειας Αφρικής επλήγησαν βαρύτατα από τις πολιτικές αναταραχές στην Αίγυπτο και την Τυνησία, με αποτέλεσμα πτώση 21% σε αυτήν την περιοχή της Αφρικής και με δραστικές μειώσεις να παρατηρούνται στο Κάιρο (-54%), το Sharm El Sheikh (-71%) και την Τυνησία (-31%). Το Μπαχρέιν κατέγραψε επίσης μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 15%, λόγω των επιπτώσεων της κοινωνικής αναταραχής. Η πτώση του τουρισμού, σε άμεση σχέση με την ταξιδιωτική κίνηση στη βόρεια Αφρική, φαίνεται να έχει ενισχύσει τη ροή προς άλλους τουριστικούς προορισμούς. Ιδιαίτερα ωφελημένοι εμφανίζονται εναλλακτικοί προορισμοί στην Ισπανία και την Τουρκία. Μεγάλη ανάπτυξη αναφέρθηκε στη Φουερτεβεντούρα (34%), τη Σεβίλλη (20%), την Τενερίφη (13%), το Λανζαρότε και τα Γκραν Κανάρια (11%), καθώς και στην Αττάλεια (20%).

Συνολικά, το Φεβρουάριο σταθεροποιήθηκαν οι αυξητικές τάσεις. Σε σχέση με ποσοσστό αύξησης 6,8% κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, το 3,9% το φετινό Φεβρουάριο -και παρά τη μείωση της Αφρικής- παραμένει θετική εξέλιξη. Οι περιοχές Ασίας - Ειρηνικού, Ευρώπης, λατινικής Αμερικής - Καραϊβικής και Μέσης Ανατολής παρουσιάζουν ομοιογενείς ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ 5 και 6%, ενώ ο αριθμός των επιβατών της βόρειας Αμερικής αυξήθηκε κατά 2,8%.

Οι διεθνείς αερομεταφορές αυξήθηκαν ταχύτερα από τις εγχώριες στη βόρεια Αμερική (3,4%), στην Ευρώπη (6,1%) και στην Ασία-Ειρηνικό (7,7%).

Ο διευθυντής Οικονοικών της ACI Europe, Andreas Schimm, σχολιάζει: “Ο αντίκτυπος της κοινωνικής και πολιτικής κρίσης στη βόρεια Αφρική, στη συνολική παγκόσμια κίνηση είναι περιορισμένος, αλλά για μεμονωμένα αεροδρόμια, που ήταν εξοικειωμένοι με την ταχεία ανάπτυξη, αποτελεί μια πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς τα έσοδά τους έκαναν `βουτιά`.

Ενώ η κατάσταση στη βόρεια Αφρική εξακολουθεί να είναι εύθραυστη, με το επίκεντρο να μετατοπίζεται στη Λιβύη, τα αποτελέσματα της φυσικής και της πυρηνικής καταστροφής στην Ιαπωνία που σημειώθηκαν το Μάρτιο θα έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στα αποτελέσματα Μαρτίου, τόσο στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού, καθώς και στο συνολικό φθίνων αριθμό των επιβατών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top