Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Να σταματήσει άμεσα η χορήγηση νέων αδειών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων

Πλήγμα για τον τουρισμό τα ενοικιαζόμενα δωμάτια–μαϊμού στη Θεσσαλονίκη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Απρίλιος 2011, 00:00

Δεκάδες καταγγελίες από μέλη της - ξενοδόχους έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ότι "ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια" ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ως παράνομα "ξενοδοχεία"...

Δεκάδες καταγγελίες από μέλη της - ξενοδόχους έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ότι “ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια”<...>

ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ως παράνομα “ξενοδοχεία” μισθώνουν χώρους ακόμα και με τη μέρα, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να διαφημιστούν, προσελκύοντας πελάτες με δέλεαρ τη χαμηλή τιμή, εκμεταλλευόμενες την οικονομική κρίση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με έγγραφό της έχει καταγγείλει το γεγονός στην Τουριστική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από πρόχειρη έρευνα που διενήργησε, διαπίστωσε πως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μία και μόνο επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια διαθέτει τη σχετική άδεια από τον ΕΟΤ. Στο έγγραφό της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ζητά την πλήρη εφαρμογή του νόμου τόσο για μία συγκεκριμένη, όσο και για άλλες επιχειρήσεις που όπως έχει πληροφορηθεί λειτουργούν παράνομα και ζητά την εντατικοποίηση των προσπαθειών αστυνόμευσης με σκοπό να προστατευθούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έχει καταγγείλει το γεγονός και στον ΕΟΤ Π.Υ.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει και από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος για την περιοχή της Αθήνας. Αυτή η κατάσταση αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό της πόλης, τόσο για την εικόνα της Θεσσαλονίκης όσο και για την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επίσης, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή της στη θεσμική δυνατότητα ίδρυσης επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η ίδρυση ξενοδοχείων 1* και 2*, φαινόμενο το οποίο ασκεί από μόνο του αθέμιτο ανταγωνισμό στα ξενοδοχεία και κρύβει κινδύνους παραπλάνησης του καταναλωτή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμφωνεί απολύτως με το αίτημα του ΞΕΕ προς το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και τον ΕΟΤ, να σταματήσει άμεσα η χορήγηση νέων αδειών ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και να επανεξετασθεί συνολικά το νομικό πλαίσιο, συμβάλλοντας στη διασφάλιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top