Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η TripAdvisor γίνεται δημόσια εταιρεία

Η Expedia αναγγέλλει σχέδιο για διαχωρισμό της σε δύο εταιρείες

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Απρίλιος 2011, 00:00

Η Expedia, Inc ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο έχει εγκρίνει ένα προσωρινό σχέδιο για το διαχωρισμό της σε δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο<...>

εταιρείες:

  • την TripAdvisor, η οποία θα περιλαμβάνει τις εγχώριες και διεθνείς δραστηριότητες που συνδέονται με το TripAdvisor Media Group και η οποία περιλαμβάνει το βασικό της προϊόν, καθώς και 18 άλλα προϊόντα επικοινωνίας και διαφήμισης, και
  • την Expedia, Inc, η οποία θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τα εγχώρια και διεθνή ταξιδιωτικά προϊόντα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Expedia.com, Hotels.com, eLong, Hotwire, Egencia, Expedia Affiliate Network, CruiseShipCenters, Venere, Classic Vacations και carrentals.com.

Αναμένεται ότι η συναλλαγή θα λάβει τη μορφή διανομής μετοχών της TripAdvisor στους μετόχους της Expedia ή ανακατάταξης των μετοχών της Expedia, με τους κατόχους των μετοχών της τελευταίας να λαμβάνουν αναλογικά ποσοστό από τις μετοχές της TripAdvisor -και στις δύο περιπτώσεις ως αφορολόγητη συναλλαγή.

Η συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένους όρους, συμπεριλαμβανομένης της τελικής έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Expedia. Επιπλέον, αναμένεται ότι Expedia θα επιδιώξει την έγκριση των μετόχων για τη συναλλαγή. Η προτεινόμενη νέα εταιρική σχέση αναμένεται να ολοκληρωθεί το γ΄ τρίμηνο του 2011.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top