Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έγινε πραγματικότητα η συνένωση της Alitalia και της KLM

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Αύγουστος 1999, 00:00

Πρόσφατα υπογράφθηκε η συνένωση των αεροπορικών εταιριών Alitalia<.> και KLM<.>

δημιουργώντας μια νέα μεγάλη δύναμη στον αεροπορικό κλάδο.
Η συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 1999,αλλά η τελική συνένωση, βάση των στρατηγικών σχεδίων των δύο εταιριών, θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την 1η Απριλίου του 2002. Η μεταξύ των δύο αυτών ημερομηνιών περίοδος ονομάζεται αρχική περίοδος εφαρμογής και υπολογίζεται ότι κάθε έτος αυτής της περιόδου θα αποφέρει στον κάθε ένα συνέταιρο περίπου 450 εκατ. Ευρώ.
Η KLM θα συμβάλει με το ποσό των 100 εκατ. Ευρώ στο σχέδιο της Alitalia για επενδύσεις στο αεροδρόμιο Malpensa, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν κύριο αεροδρόμιο (hub) για τη νέα εταιρία μαζί με το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, και το Fiumicino της Ρώμης.
Η κάθε εταιρία θα διαχειρίζεται τις κρατήσεις και την πληρότητα της ξεχωριστά μέσω του Service Provider, παρόλα αυτά ο στόλος και των δύο εταιριών χρησιμοποιείται για το κοινό όφελος. Αποφάσεις και επενδύσεις με στόχο την αγορά νέων αεροσκαφών θα λαμβάνονται από κοινού, ενώ οι επισκευές των αεροσκαφών, τα έξοδα συντήρησης, το handling και το catering θα γίνονται ξεχωριστά για την κάθε εταιρία. Τα κέρδη, όπως και τα διάφορα μελλοντικά έσοδα θα μοιράζονται εξίσου μεταξύ των δύο εταιριών.
Όσο αφορά στους εργαζόμενους των δύο εταιριών η συμμαχία αντιλαμβάνεται ότι το προσωπικό και των δύο εταιριών παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία ενός μεγάλου παγκόσμιου αερομεταφορέα. Η συμμαχία λοιπόν θα παρέχει στο προσωπικό της μεγαλύτερες δυνατότητες, μιας και επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση των δύο εταιριών στο παγκόσμιο αεροπορικό στερέωμα.
Οι επιβάτες έχουν μεγάλο όφελος από την παραπάνω συνένωση μιας και τώρα θα τους δίνεται η δυνατότητα να πετούν με μια αεροπορική εταιρία που θα διαθέτει τρία κύρια (hub) αεροδρόμια, και πολύ μεγάλο αριθμό πτήσεων, και προορισμών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top