Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈγινε πραγματικότητα η συνένωση της Alitalia και της KLM

Έγινε πραγματικότητα η συνένωση της Alitalia και της KLM

Πρόσφατα υπογράφθηκε η συνένωση των αεροπορικών εταιριών Alitalia και KLM δημιουργώντας μια νέα μεγάλη δύναμη στον αεροπορικό κλάδο. Η συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 1999,αλλά […]

Πρόσφατα υπογράφθηκε η συνένωση των αεροπορικών εταιριών Alitalia<.> και KLM<.> δημιουργώντας μια νέα μεγάλη δύναμη στον αεροπορικό κλάδο.
Η συμφωνία θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 1999,αλλά η τελική συνένωση, βάση των στρατηγικών σχεδίων των δύο εταιριών, θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από την 1η Απριλίου του 2002. Η μεταξύ των δύο αυτών ημερομηνιών περίοδος ονομάζεται αρχική περίοδος εφαρμογής και υπολογίζεται ότι κάθε έτος αυτής της περιόδου θα αποφέρει στον κάθε ένα συνέταιρο περίπου 450 εκατ. Ευρώ.
Η KLM θα συμβάλει με το ποσό των 100 εκατ. Ευρώ στο σχέδιο της Alitalia για επενδύσεις στο αεροδρόμιο Malpensa, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν κύριο αεροδρόμιο (hub) για τη νέα εταιρία μαζί με το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, και το Fiumicino της Ρώμης.
Η κάθε εταιρία θα διαχειρίζεται τις κρατήσεις και την πληρότητα της ξεχωριστά μέσω του Service Provider, παρόλα αυτά ο στόλος και των δύο εταιριών χρησιμοποιείται για το κοινό όφελος. Αποφάσεις και επενδύσεις με στόχο την αγορά νέων αεροσκαφών θα λαμβάνονται από κοινού, ενώ οι επισκευές των αεροσκαφών, τα έξοδα συντήρησης, το handling και το catering θα γίνονται ξεχωριστά για την κάθε εταιρία. Τα κέρδη, όπως και τα διάφορα μελλοντικά έσοδα θα μοιράζονται εξίσου μεταξύ των δύο εταιριών.
Όσο αφορά στους εργαζόμενους των δύο εταιριών η συμμαχία αντιλαμβάνεται ότι το προσωπικό και των δύο εταιριών παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία τους και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία ενός μεγάλου παγκόσμιου αερομεταφορέα. Η συμμαχία λοιπόν θα παρέχει στο προσωπικό της μεγαλύτερες δυνατότητες, μιας και επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση των δύο εταιριών στο παγκόσμιο αεροπορικό στερέωμα.
Οι επιβάτες έχουν μεγάλο όφελος από την παραπάνω συνένωση μιας και τώρα θα τους δίνεται η δυνατότητα να πετούν με μια αεροπορική εταιρία που θα διαθέτει τρία κύρια (hub) αεροδρόμια, και πολύ μεγάλο αριθμό πτήσεων, και προορισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024