Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜείωση στις σχολικές εκδρομές για Ρόδο και Κέρκυρα
Φέτος πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα, το μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας

Μείωση στις σχολικές εκδρομές για Ρόδο και Κέρκυρα

Η άνοιξη είναι παραδοσιακά η εποχή που πραγματοποιούνται οι περισσότερες μαθητικές εκδρομές. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σχετική αύξηση στην επιλογή φθηνών προορισμών του εξωτερικού, αν και στις ολιγοήμερες εκδρομές […]

Η άνοιξη είναι παραδοσιακά η εποχή που πραγματοποιούνται οι περισσότερες μαθητικές εκδρομές. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σχετική αύξηση στην επιλογή φθηνών<...> προορισμών του εξωτερικού, αν και στις ολιγοήμερες εκδρομές οι εγχώριοι προορισμοί παραμένουν ακόμα δημοφιλείς.

Κεφαλαιώδους σημασίας, στην πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών, παραμένει η ασφαλής μεταφορά και διαμονή των μαθητών, καθώς κάθε χρόνο διακινούνται περίπου 300.000 – 450.00 μαθητές, σε πολυήμερες σχολικές εκδρομές, 3-7 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Μάλιστα για τη σχολική χρονιά 2010 – 2011 αναμένεται να μετακινηθούν περίπου 350.000 μαθητές, εκ των οποίων 20% σε προορισμούς του εξωτερικού.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, κ. Γιώργος Τελώνης, κλασικοί εαρινοί προορισμοί, όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα, παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια όπου υπήρχε μεγάλη συσσώρευση, ενώ η Κρήτη εμφανίζεται σταθερή στις προτιμήσεις των μαθητών.

Με δεδομένη τη δύσκολη εικόνα στην αγορά, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της γενικότερης συρρίκνωσης του όγκου του τουριστικού προϊόντος, η πολιτική ηγεσία της χώρας με νέα πρωτοβουλία προσπαθεί να δώσει ώθηση στον εγχώριο τουρισμό. Με το σύνθημα “Φέτος πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα”, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προτρέπει για φέτος τους μαθητές να επισκέπτονται τόπους και περιοχές της χώρας, αντί να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για τις τριήμερες και πενθήμερες εκδρομές τους.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι “από την πλευρά του ΕΟΤ προσπαθούμε οι σχολικές εκδρομές να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες και να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας και ποιότητας. Πέραν αυτού, ειδικά τη φετινή χρονιά που η χώρα μας αντιμετωπίζει μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, απότοκο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καλούμε τους οργανωτές των εκδρομών να προτιμήσουν προορισμούς στην Ελλάδα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024