Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘετική η συνάντηση των ξενοδόχων με την κυβέρνηση

Θετική η συνάντηση των ξενοδόχων με την κυβέρνηση

Το θέμα της επάρκειας της ξενοδοχειακής υποδομής στην Αττική για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 συζήτησαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος […]

Το θέμα της επάρκειας της ξενοδοχειακής υποδομής στην Αττική για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 συζήτησαν σε σύσκεψη<...> που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των κ.κ. Κώστα Λαλιώτη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Νίκου Χριστοδουλάκη, εκπροσώπων ξενοδόχων και του "Αθήνα 2004".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ<.>), κ. Αριστοτέλη Διβάνη, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται το αίτημα των ξενοδόχων για απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ισχύ αυξημένου συντελεστή δόμησης 1,8 για τα ξενοδοχεία που πιθανόν θα δημιουργηθούν στο Μαρούσι.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων διαβεβαίωσαν ότι είναι εφικτό να καλυφθούν οι ανάγκες του 2004 από το υπάρχον δυναμικό εφόσον προχωρήσει η αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων. Τόνισαν δε ότι στα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι τους αγώνες θα έχουν υπογράψει και οι υπόλοιποι ξενοδόχοι για την κάλυψη και άλλων 5.000 περίπου ξενοδοχειακών κλινών. Επιθυμία των ξενοδόχων είναι να περιοριστεί η παρουσία ξένων επιχειρηματικών ομίλων στη χώρα μας.

Ο κ. Λαλιώτης, με τη σειρά του, διευκρίνισε ότι η ανέγερση ξενοδοχείων στην περιοχή της Αττικής θα γίνει με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, αλλά και με τη χρήση του νόμου για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Ιούλιο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024