Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Θετική η συνάντηση των ξενοδόχων με την κυβέρνηση

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Ιούνιος 2001, 00:00

Το θέμα της επάρκειας της ξενοδοχειακής υποδομής στην Αττική για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 συζήτησαν σε σύσκεψη<...>

που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή των κ.κ. Κώστα Λαλιώτη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Νίκου Χριστοδουλάκη, εκπροσώπων ξενοδόχων και του "Αθήνα 2004".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (

ΞΕΕ<.>

), κ. Αριστοτέλη Διβάνη, η κυβέρνηση φαίνεται να αποδέχεται το αίτημα των ξενοδόχων για απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει την ισχύ αυξημένου συντελεστή δόμησης 1,8 για τα ξενοδοχεία που πιθανόν θα δημιουργηθούν στο Μαρούσι.

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων διαβεβαίωσαν ότι είναι εφικτό να καλυφθούν οι ανάγκες του 2004 από το υπάρχον δυναμικό εφόσον προχωρήσει η αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων. Τόνισαν δε ότι στα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι τους αγώνες θα έχουν υπογράψει και οι υπόλοιποι ξενοδόχοι για την κάλυψη και άλλων 5.000 περίπου ξενοδοχειακών κλινών. Επιθυμία των ξενοδόχων είναι να περιοριστεί η παρουσία ξένων επιχειρηματικών ομίλων στη χώρα μας.

Ο κ. Λαλιώτης, με τη σειρά του, διευκρίνισε ότι η ανέγερση ξενοδοχείων στην περιοχή της Αττικής θα γίνει με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, αλλά και με τη χρήση του νόμου για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ τον Ιούλιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top