Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Emirates ξεκινάει πτήσεις με το Α380 προς τη Σαγκάη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Απρίλιος 2011, 00:00

Η Σαγκάη, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά  πόλη της Κίνας, θα συμπεριληφθεί από τις 27 Απριλίου 2011 στην λίστα προορισμών του Α380, με το οποίο θα εκτελούνται ορισμένες<...>

από τις απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι. Η Σαγκάη θα είναι ο τρίτος προορισμός στην Κίνα που υποδέχεται το Α380, σε συνέχεια της έναρξης πτήσεων με αυτού του τύπου αεροσκάφους προς το Πεκίνο την 1η Αυγούστου του 2010 και το Χονγκ Κόνγκ από την 1η Οκτωβρίου του 2010.

Το 489 θέσεων αεροσκάφος Α380, θα πραγματοποιεί 3 εβδομαδιαίες πτήσεις (Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή) καθώς η πτήση ΕΚ302 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 03:10 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαγκάη στις 15:30 (τοπική ώρα). Η πτήση επιστροφής ΕΚ 303 αναχωρεί από τη Σαγκάη στις 23:30 (τοπική ώρα) και φτάνει στο Ντουμπάι στις 04:30 (τοπική ώρα) την επόμενη μέρα. 

Η Α.Ε. Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline & Group δήλωσε: «Χάρη στην υποστήριξη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας και της Υπηρεσίας του Αεροδρομίου της Σαγκάη, η πόλη  θα αποτελέσει τον πιο πρόσφατο προορισμό που θα συμπεριλαμβάνεται στο δίκτυο του Α380. Η Emirates αυτή τη στιγμή διαθέτει σε λειτουργία 15 αεροσκάφη τύπου Α380, τα οποία πετούν από το Ντουμπάι σε 10 χώρες παγκοσμίως.

Η Emirates έχει μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία με την Κίνα, ξεκινώντας τις εμπορευματικές σχέσεις μεταξύ του Ντουμπάι και της Σαγκάη από το 2002 και στη συνέχεια με την έναρξη επιβατικών υπηρεσιών το 2004. Η έναρξη δρομολογίων του Α380, αντανακλά τη συνεχόμενη δέσμευσή μας προς τη χώρα αυτή, σε συνέχεια της ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και του Ντουμπάι, της Μέσης Ανατολής και την Αφρικής».

Ο Yu Wuyan, Vice President, Shanghai Airport Authority & Chairman of the Board, Shanghai International Airport ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε το Α380 στο αεροδρόμιο της Σαγκάη, έχοντας υιοθετήσει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες και παραμέτρους ασφαλείας ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του αεροσκάφους».

Η άφιξη του Α380 προσφέρει στους επιβάτες από την Κίνα τη δυνατότητα μετάβασης σε πολλούς προορισμούς της Μέσης Ανατολής, με την προσθήκη της Βασόρα την 1η Φεβρουαρίου 2011 και ένα σημαντικό αριθμό πόλεων στην Ευρώπη όπως η Γενεύη την 1η Ιουνίου και η Κοπεγχάγη την 1η Αυγούστου.

Η Σαγκάη, γνωστή για τα ιστορικά κέντρα όπως το Bund είναι ένα παγκόσμιο κέντρο, με πάνω από 19 εκατομμύρια κατοίκους και αποτελεί διεθνή κόμβο για την οικονομία, τον πολιτισμό, την τέχνη, τη μόδα, την έρευνα και την ψυχαγωγία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top