Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΙκανοποιητική η τουριστική κίνηση το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα
Θετική έναρξη της τουριστικής περιόδου

Ικανοποιητική η τουριστική κίνηση το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κίνηση σε όλη την Ελλάδα αλλά και προς τα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις πρόσφατες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Σύμφωνα με την Τροχαία, από τα διόδια της Ελευσίνας…

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κίνηση σε όλη την Ελλάδα αλλά και προς τα νησιά για τις ημέρες του Πάσχα, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις πρόσφατες αυξήσεις<...> των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τα διόδια της Ελευσίνας προς Πελοπόννησο και από τα διόδια των Αφιδνών προς τα βόρεια, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα πέρασαν 840.000 αυτοκίνητα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι. Από το λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε ο αριθμός των οχημάτων. Το μεγάλο κύμα της εξόδου ήταν την Μ.Πέμπτη με 175.000 οχήματα, ενώ τη Μ.Παρασκευή συνολικά 143.000 ΙΧ πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών. Σημειώνεται ότι πέρυσι, τη Μ.Παρασκευή, εκτός Αθηνών κινήθηκαν 138.000 αυτοκίνητα. Περισσότεροι δηλαδή μετακινήθηκαν φέτος μια ημέρα αργότερα σε σχέση με πέρυσι.

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» σήκωσε επί τουλάχιστον τρεις ώρες, το απόγευμα της Δευτέρας, τις μπάρες στα διόδια τόσο των Αφιδνών, όσο και του Καλαμακίου, επιστρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας, η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Μαΐου.

Μέτρα λαμβάνει η Τροχαία και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση αυτές τις ημέρες όπως σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024