Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόγραμμα ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους στη νησίδα Νησιώπη Λέσβου
Ανάδοχος φορέας είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Πρόγραμμα ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους στη νησίδα Νησιώπη Λέσβου

Το απολιθωμένο δάσος, που βρίσκεται στον βυθό στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης θα αναδειχθεί μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με ανάδοχο φορέα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Όπως […]

Το απολιθωμένο δάσος, που βρίσκεται στον βυθό στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης θα αναδειχθεί μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με ανάδοχο φορέα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου<...> Δάσους Λέσβου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “RealNews”, στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν οι υποδομές για τη μετάβαση των επισκεπτών της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους σε ένα νησιωτικό πάρκο, όπου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους που βρίσκεται στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης.

Η μετάβαση των επισκεπτών θα γίνεται με ειδικό καραβάκι με γυάλινο πάτο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρατηρήσουν τις μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις που βρίσκονται σήμερα κάτω από τη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στην κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της ανάδειξης της φυσικής κληρονομιάς και της αξιοποίησης των φυσικών πόρων της Λέσβου και αναμένεται να αποτελέσει θετικό παράδειγμα για την “πράσινη” ανάπτυξη. Παράλληλα, πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Δυτικής Λέσβου, αλλά και γενικότερα της Λέσβου.

Αντικείμενό του αποτελεί η αξιοποίηση και ανάδειξη του τμήματος του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου που βρίσκεται στη νησίδα Νησιώπη με τη δημιουργία επισκέψιμου πάρκου. Παράλληλα, η ανάδειξη και προβολή του Απολιθωμένου Δάσους της Νησιώπης αναμένεται να συμπληρώσει την εικόνα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, η έκταση του οποίου είναι στη πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από τα υπάρχοντα επισκέψιμα πάρκα “Μπαλή Αλώνια”, “Σιγρίου” και “Πλάκας Σιγρίου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024