Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ανάδοχος φορέας είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Πρόγραμμα ανάδειξης του απολιθωμένου δάσους στη νησίδα Νησιώπη Λέσβου

Τατιάνα Ρόκου - 27 Απρίλιος 2011, 00:00

Το απολιθωμένο δάσος, που βρίσκεται στον βυθό στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης θα αναδειχθεί μέσα από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με ανάδοχο φορέα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου<...>

Δάσους Λέσβου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “RealNews”, στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν οι υποδομές για τη μετάβαση των επισκεπτών της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους σε ένα νησιωτικό πάρκο, όπου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους που βρίσκεται στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης.

Η μετάβαση των επισκεπτών θα γίνεται με ειδικό καραβάκι με γυάλινο πάτο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρατηρήσουν τις μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις που βρίσκονται σήμερα κάτω από τη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στην κατεύθυνση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, της ανάδειξης της φυσικής κληρονομιάς και της αξιοποίησης των φυσικών πόρων της Λέσβου και αναμένεται να αποτελέσει θετικό παράδειγμα για την “πράσινη” ανάπτυξη. Παράλληλα, πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Δυτικής Λέσβου, αλλά και γενικότερα της Λέσβου.

Αντικείμενό του αποτελεί η αξιοποίηση και ανάδειξη του τμήματος του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου που βρίσκεται στη νησίδα Νησιώπη με τη δημιουργία επισκέψιμου πάρκου. Παράλληλα, η ανάδειξη και προβολή του Απολιθωμένου Δάσους της Νησιώπης αναμένεται να συμπληρώσει την εικόνα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, η έκταση του οποίου είναι στη πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από τα υπάρχοντα επισκέψιμα πάρκα “Μπαλή Αλώνια”, “Σιγρίου” και “Πλάκας Σιγρίου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top