Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΚορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες σε σκάνδαλο προσυμφωνημένων τιμών
Έρευνα υπό εξέλιξη από το βρετανικό Office of Fair Trading

Κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες σε σκάνδαλο προσυμφωνημένων τιμών

Τρία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται υπό έρευνα από το βρετανικό Office of Fair Trading (OFT) για ζητήματα καθορισμού των τιμών. Τα κατηγορούμενα ξενοδοχεία Starwood Hotels & Resorts, Radisson και Thistle φέρονται ότι έχουν προχωρήσει κρυφά…

Τρία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται υπό έρευνα από το βρετανικό Office of Fair Trading (OFT) για ζητήματα καθορισμού των τιμών. Τα κατηγορούμενα ξενοδοχεία<...> Starwood Hotels & Resorts, Radisson και Thistle φέρονται ότι έχουν προχωρήσει κρυφά σε ρυθμίσεις των τιμών δωματίων με online ταξιδιωτικά γραφεία, δίνοντάς τους εντολές να μην προσφέρουν καμία έκπτωση.

Εάν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες κριθούν ένοχες για καθορισμό των τιμών, το πρόστιμο που θα μπορολυσε να τους επιβληθεί ανέρχεται στο 10% περίπου του ετήσιου κύκλου εργασιών τους, δηλαδή σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα ξεκίνησε από έναν ταξιδιώτη ο οποίος επικοινώνησε με το OFT όταν είδε διαφήμιση δωματίων στο πεντάστερο ξενοδοχείο Radisson May Fair Fair του Λονδίνου σε τιμές ακριβώς ίδιες σε διάφορες ιστοσελίδες. Στις σελίδες των Expedia, Travelocity και Booking.com τα δωμάτια διαφημίζονταν στην τιμή των 337 δολ., όσο ακριβώς και στον δικτυακό τόπο του ξενοδοχείου. Σκέφτηκε ότι δεν επρόκειτο για σύμπτωση, αλλά μια κατ`εξοχήν περίπτωση καθορισμού τιμών.

Έτσι οι τουρίστες μπορεί να έχουν πληρώσει εκατοντάδες λίρες παραπάνω από ό,τι έπρεπε να πληρώσουν.

Εκπρόσωπος της Starwood δήλωσε: “Η Starwood Hotels & Resorts απαιτεί από όλες τις μονάδες της να τηρούν το σύνολο της νομοθεσίας και λαμβάνει το ζήτημα αυτό σοβαρά. Το Office of Fair Trading δεν έχει έρθει σε επαφή με τη Starwood, αλλά η εταιρεία είναι πρόθυμη να βοηθήσει με κάθε πληροφορία, όπου χρειαστεί”.

Εκπρόσωπος του OFT δήλωσε: “Η έρευνα είναι σε σχετικά πρώιμο στάδιο. “Μετά από προκαταρκτική εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα, το OFT εξακολουθεί να θεωρεί το θέμα ως διοικητική προτεραιότητα και θα συνεχίσει την έρευνα περαιτέρω”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024