Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έρευνα υπό εξέλιξη από το βρετανικό Office of Fair Trading

Κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες σε σκάνδαλο προσυμφωνημένων τιμών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Απρίλιος 2011, 00:00

Τρία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται υπό έρευνα από το βρετανικό Office of Fair Trading (OFT) για ζητήματα καθορισμού των τιμών. Τα κατηγορούμενα ξενοδοχεία Starwood Hotels & Resorts, Radisson και Thistle φέρονται ότι έχουν προχωρήσει κρυφά...

Τρία μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται υπό έρευνα από το βρετανικό Office of Fair Trading (OFT) για ζητήματα καθορισμού των τιμών. Τα κατηγορούμενα ξενοδοχεία<...>

Starwood Hotels & Resorts, Radisson και Thistle φέρονται ότι έχουν προχωρήσει κρυφά σε ρυθμίσεις των τιμών δωματίων με online ταξιδιωτικά γραφεία, δίνοντάς τους εντολές να μην προσφέρουν καμία έκπτωση.

Εάν οι ξενοδοχειακές αλυσίδες κριθούν ένοχες για καθορισμό των τιμών, το πρόστιμο που θα μπορολυσε να τους επιβληθεί ανέρχεται στο 10% περίπου του ετήσιου κύκλου εργασιών τους, δηλαδή σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η έρευνα ξεκίνησε από έναν ταξιδιώτη ο οποίος επικοινώνησε με το OFT όταν είδε διαφήμιση δωματίων στο πεντάστερο ξενοδοχείο Radisson May Fair Fair του Λονδίνου σε τιμές ακριβώς ίδιες σε διάφορες ιστοσελίδες. Στις σελίδες των Expedia, Travelocity και Booking.com τα δωμάτια διαφημίζονταν στην τιμή των 337 δολ., όσο ακριβώς και στον δικτυακό τόπο του ξενοδοχείου. Σκέφτηκε ότι δεν επρόκειτο για σύμπτωση, αλλά μια κατ`εξοχήν περίπτωση καθορισμού τιμών.

Έτσι οι τουρίστες μπορεί να έχουν πληρώσει εκατοντάδες λίρες παραπάνω από ό,τι έπρεπε να πληρώσουν.

Εκπρόσωπος της Starwood δήλωσε: “Η Starwood Hotels & Resorts απαιτεί από όλες τις μονάδες της να τηρούν το σύνολο της νομοθεσίας και λαμβάνει το ζήτημα αυτό σοβαρά. Το Office of Fair Trading δεν έχει έρθει σε επαφή με τη Starwood, αλλά η εταιρεία είναι πρόθυμη να βοηθήσει με κάθε πληροφορία, όπου χρειαστεί”.

Εκπρόσωπος του OFT δήλωσε: “Η έρευνα είναι σε σχετικά πρώιμο στάδιο. “Μετά από προκαταρκτική εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα, το OFT εξακολουθεί να θεωρεί το θέμα ως διοικητική προτεραιότητα και θα συνεχίσει την έρευνα περαιτέρω”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top