Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αιθιοπία: Η χώρα των αντιθέσεων ξαναμπαίνει στον τουρισμό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούνιος 2001, 00:00

Μετά τις ταραχές που υπήρχαν στην Αιθιοπία<.> από το 1998-2000, η χώρα μπαίνοντας σε ειρηνική περίοδο με σταθερή πολιτική κατάσταση διεκδικεί<...>

το μερίδιο που της αναλογεί από την παγκόσμια τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε η επίτιμη γενική πρόξενος της Αιθιοπίας στην χώρα μας κ. Τερίνα Καλογεροπούλου Αρμενάκη, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στην Αθήνα στο Αιθιοπικό εστιατόριο Axum, το 1997, την χρονιά πριν από τον πόλεμο, οι τουρίστες της χώρας έφθασαν τις 137.000 σημειώνοντας ρεκόρ. Το 2001, υπολογίζεται να φθάσουν τις 120.000. Όπως δήλωσε η κ. Καλογεροπούλου Αρμενάκη το προξενείο θα είναι στο πλευρό του Έλληνα τουριστικού επαγγελματία με στόχο την προώθηση του τουρισμού από την χώρα μας προς την Αιθιοπία.

Η Αιθιοπία είναι η χώρα των απομονωμένων και άγριων περιοχών. Στην Αιθιοπία βρίσκονται ένα από τα υψηλότερα σημεία της Αφρικής, τα όρη Simyen και ένα από τα χαμηλότερα το εκπληκτικό 'βύθισμα' το Danakil Depression, με τις θειούχες πηγές και τη σεληνιακή μορφή. Μια από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας η Rift Valley, στολίζεται από μια ομάδα λιμνών, γύρω από τις οποίες βρίσκονται και τα Εθνικά Πάρκα της χώρας. Η μεγάλη μορφολογική ποικιλία που περιλαμβάνει βουνά, σαβάνες, λίμνες, ερήμους και οτιδήποτε άλλο μεταξύ τους, φιλοξενεί μια εξαιρετική ποικιλία άγριων ζώων και πτηνών, πολλά από τα οποία είναι ενδημικά είδη. Η θρησκεία σε αυτή την συναρπαστική χώρα είναι επίσης μοναδική. Πολλοί από τους επισκέπτες γνωρίζουν την Αιθιοπία από τις υπόσκαφες εκκλησίες και τις πολύχρωμες θρησκευτικές τελετές, συμβολικές για την ορθόδοξη Εκκλησία της Αιθιοπίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top