Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΤαξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, λόγω του θανάτου Μπιν Λάντεν
Ενδεχόμενο χρήσης βίας κατά των πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό

Ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ, λόγω του θανάτου Μπιν Λάντεν

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν χθες ταξιδιωτική οδηγία για ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο χρήσης βίας κατά των πολιτών της στο εξωτερικό μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ […]

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν χθες ταξιδιωτική οδηγία για ολόκληρο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι υπάρχει το ενδεχόμενο χρήσης βίας κατά των πολιτών της στο εξωτερικό μετά<...> το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

“Δεδομένης της αβεβαιότητας και της αστάθειας που επικρατούν, οι αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου πρόσφατα γεγονότα θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιαμερικανική βία καλούνται σθεναρά να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εκτός σπιτιού και ξενοδοχείου και να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις”, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

“Τα κτίρια της αμερικανικής κυβέρνησης σε όλο τον κόσμο παραμένουν σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού. Τα κτίρια αυτά μπορεί να κλείνουν προσωρινά ή να αναστέλλουν περιοδικά υπηρεσίες τους ώστε να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση της ασφάλειας τους”, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωση.

ΌΠως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, και η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, έπειτα από την προειδοποίηση και των ΗΠΑ προς τους πολίτες τους για πιθανά αντίποινα. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι είναι πιθανό και άλλα δυτικά κτίρια και πολίτες να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων αντιποίνων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024