Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠ.ΑΝ., ΞΕΕ, ΕΞΑ και Αθήνα 2004 για τα ξενοδοχεία – Νέα ξενοδοχεία στην Αττική

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Ιούνιος 2001, 00:00

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών και ο οργανισμός Αθήνα 2004 για<...>

τον αριθμό των κλινών που θα χρειαστούν για την κάλυψη των αναγκών φιλοξενίας της Ολυμπιακής Οικογένειας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, σύμφωνα με το οποίο παρουσιάζεται υπερκάλυψη 2.000 κλινών, ενώ με την άρση του κορεσμού θα δημιουργηθούν 4.000 νέες κλίνες στην Αττική.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία των οκτώ σημείων περιλαμβάνει τα εξής:

1. Ο "Αθήνα 2004" θα προχωρήσει στην κάλυψη 3.000 δωματίων σε κρουαζιερόπλοια. Εντός του Ιουνίου 2001 θα γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση και την ΕΞΑ όλες τις απαιτούμενες συμπληρωματικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των θεμάτων ελλιμενισμού, υποδομών υποδοχής και αναψυχής, μεταφοράς και εξυπηρέτησης των διαμενόντων στα κρουαζιερόπλοια.

2. Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν όλες τις αναγκαίες ενέργειες έτσι ώστε να υπογράψουν την Ολυμπιακή Συμφωνία Φιλοξενίας οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα συμβληθεί με την

Αθήνα 2004<.>

, για την εξασφάλιση τουλάχιστον 1.500 πρόσθετων δωματίων.

3. Επίσης, αναλαμβάνουν να επεκταθούν οι συμβάσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων με την Αθήνα 2004 έτσι ώστε να καλύψουν τουλάχιστον το ήμισυ από την απομένουσα δυναμικότητα των συμβαλλομένων ξενοδοχείων. Έτσι, η κάλυψη των συμβαλλομένων θα προσεγγίσει το 90% έναντι του 80% που παρέχεται ως σήμερα, εξασφαλίζοντας επιπρόσθετα 1.400 δωμάτια. Οι επεκτάσεις των συμβάσεων του (2) και (3) θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν με στόχο την ολοκλήρωσή τους έως το τέλος Ιουλίου 2001.

4. Ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αθήνα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τις δύο πλευρές ότι αποφάσισε την πλήρη άρση του καθεστώτος κορεσμού που υφίσταται στην Αττική σήμερα. Ως εκ τούτου είναι πλέον δυνατή η ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων χωρίς τον περιορισμό του κορεσμού και χωρίς ειδικές ρυθμίσεις δόμησης για ξενοδοχεία, αλλά με βάση τον γενικό πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό. Με βάση τις μέχρι σήμερα αιτήσεις για ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Αττικής υπολογίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης η δημιουργία τουλάχιστον 4.000 νέων δωματίων, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες της Ολυμπιακής Οικογένειας.

5. Σε περίπτωση που ο αριθμός των νέων δωματίων δεν θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την πρόβλεψη (4) οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων, θα παραχωρήσουν τον αναγκαίο αριθμό δωματίων για κάλυψη των συμβατικών υποχρεώσεων του Αθήνα 2004 για την Ολυμπιακή Οικογένεια από τα υπόλοιπα 10%.

6. Οι ξενοδόχοι θα υλοποιήσουν τις αναγκαίες υποδομές στα υπάρχοντα ξενοδοχεία για τη διασφάλιση προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004.

7. Οι εκπρόσωποι του Αθήνα 2004 αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συνδράμουν τους εκπροσώπους των ξενοδόχων στις προσπάθειές τους τηρώντας τους διαρκώς ενήμερους για οποιαδήποτε μελλοντική μείωση ή άλλη αλλαγή στο ισοζύγιο φιλοξενίας των 16.000 δωματίων που απαιτούνται εκτός κρουαζιεροπλοίων και Γ’ κατηγορίας.

8. οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων αναλαμβάνουν να συνδράμουν την Αθήνα 2004 ώστε να εξασφαλισθεί και ο αριθμός των 4.000 δωματίων Γ’ κατηγορίας που απαιτείται για την κάλυψη αναγκών χαμηλότερης κατηγορίας της Ολυμπιακής  Οικογένειας.

Οι δύο πλευρές θεωρούν ότι με την υλοποίηση των παραπάνω έχει λυθεί το θέμα της φιλοξενίας της Ολυμπιακής Οικογένειας παρουσιάζοντας μάλιστα περίσσευμα 2.000 δωματίων.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο δεν καλύπτει θέματα ευρύτερης Ολυμπιακής φιλοξενίας, για παράδειγμα φιλοξενία θεατών, που θα εξετασθεί σε μελλοντικές συναντήσεις των ιδίων φορέων και θα δημοσιευτούν σε αντίστοιχα μνημόνια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top