Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕκτός των μέτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η Πιερία, επισημαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες στον πρωθυπουργό

Εκτός των μέτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η Πιερία, επισημαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες στον πρωθυπουργό

Tα παράπονά της, για το ότι ο νομός Πιερίας, για ακόμη μία φορά, βρέθηκε εκτός των μέτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εκφράζει η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων του νομού […]

Tα παράπονά της, για το ότι ο νομός Πιερία<.>ς, για ακόμη μία φορά, βρέθηκε εκτός των μέτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, εκφράζει η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων του νομού<...> με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Στην παράγραφο 4 της απόφασης του Γ.Γ. ΕΟΤ , τονίζεται στην επιστολή, όπου αναφέρεται η περίοδος και διάρκεια του μέτρου ανά χώρα προέλευσης των τουριστών, για την Τσεχία και τις χώρες Visegrad, η διάρκεια είναι μόνο 16 ημέρες -από 15 έως 31 Οκτώβρη 2001- σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες που η διάρκεια ισχύος του μέτρου είναι 46 ημέρες το Φθινόπωρο του 2001 και άλλες 45 ημέρες την Άνοιξη του 2002.

Οι τουριστικοί πράκτορες της Πιερίας επισημαίνουν στον πρωθυπουργό ότι το σύνολο σχεδόν των τουριστών στο νομό προέρχεται από τις χώρες Visegrad και η εφαρμογή της απόφασης αυτής ως έχει, βγάζει κυριολεκτικά το νομό Πιερίας έξω από το κονδύλι των 13εκ. ευρώ που προβλέπεται για τα μέτρα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Ο νομός πλήττεται από τα γεγονότα στην πρώην Γιουγκοσλαβία εδώ και μία δεκαετία, υπογραμμίζεται στην επιστολή, με αποκορύφωμα το 1999 που τα τουριστικά καταλύματα του νομού έμειναν άδεια, οι επενδύσεις των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής για την προβολή του νομού έγιναν αέρας και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων έμεινε ανενεργό και άνεργο τη χρονιά εκείνη. Η αποζημίωση των 3 δισ. δραχμών που έδωσε η κυβέρνηση στους τουριστικούς επιχειρηματίες, αντιπροσώπευε μόνο το 5% της οικονομικής ζημιάς που υπέστη η περιοχή, δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό.

Η Ένωση των Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας εκτιμά ότι τα πράγματα φέτος θα εξελιχθούν χειρότερα από το 1999 για τον τουρισμό και γενικότερα για την οικονομία του τόπου από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκύψουν και προκειμένου να αποφευχθεί το μεγαλύτερο κακό ζητάει: Την όσο το δυνατό προσεκτικότερη διαχείριση της νέας κρίσης που προέκυψε στο μέτρο που επιτρέπεται και υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης ως χώρα της Ε.Ε.
Να δοθεί οικονομικό κίνητρο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όχι μόνο στους οργανωτές ναυλωμένων πτήσεων, αλλά και στους οργανωτές οδικών τσάρτερ (λεωφορεία) από τις χώρες Visegrad, και όχι μόνο για το Φθινόπωρο του 2001 και την Άνοιξη του 2002 αλλά και για το καλοκαίρι του 2001, για τουρίστες που καταλήγουν αποδεδειγμένα στο νομό Πιερίας.
Να αποζημιωθούν τα τουριστικά γραφεία του νομού (74) για τα έξοδα προβολής που αποδεδειγμένα κάνανε στο εξωτερικό

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024