Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠιλοτική πρωτοβουλία τουριστικής ανάπτυξης στην Κέρκυρα από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Επίσκεψη του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στην Κέρκυρα

Πιλοτική πρωτοβουλία τουριστικής ανάπτυξης στην Κέρκυρα από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

“Η Κέρκυρα, μετά από μια περίοδο μεγάλης ακμής, περιθωριοποιήθηκε. Είναι η ώρα όμως για μια μεγάλη ανασύνταξη. Η Κέρκυρα μπορεί να παρουσιάσει το πιο ανταγωνιστικό προϊόν στον κόσμο, δηλαδή τον τουρισμό”, δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας…

“Η Κέρκυρα, μετά από μια περίοδο μεγάλης ακμής, περιθωριοποιήθηκε. Είναι η ώρα όμως για μια μεγάλη ανασύνταξη. Η Κέρκυρα μπορεί να παρουσιάσει το πιο<...> ανταγωνιστικό προϊόν στον κόσμο, δηλαδή τον τουρισμό”, δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς θεσμικούς, παραγωγικούς, οικονομικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, κ. Χρυσοχοϊδης, παρουσίασε τη σημαντική πιλοτική-καινοτομική πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Κέρκυρα, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Κέρκυρα – Βιώσιμος Τουρισμός”, που έχει καταρτισθεί με τη συμβολή της κας Aντζελας Γκερέκου, βουλευτή Ιονίων Νήσων. Το πρόγραμμα αυτό, ύψους 40 εκατ. ευρώ, έχει ως βασικούς άξονες την ανάπτυξη και βελτίωση των τουριστικών υποδομών αλλά και τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και στοχεύει στην ενίσχυση μιας ανταγωνιστικής τοπικής οικονομίας που θα παράγει ευημερία για τους πολίτες.

Ακόμη, ο κ. Χρυσοχοίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ύδρευσης Κέρκυρας – Παξών, ένα έργο που υποβλήθηκε για ένταξη στο ΕΣΠΑ πριν από δύο χρόνια, με σοβαρότατες ελλείψεις στο θέμα των απαλλοτριώσεων και των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός “είμαστε όμως έτοιμοι να το υποβάλουμε προς ένταξη, θα προχωρήσει η υλοποίησή του, ώστε να απαντήσουμε ουσιαστικά στην ανάγκη να προχωρήσει η αναπτυξιακή προσπάθεια του νησιού”. Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά και η ένταξη στο ΕΣΠΑ μιας σειράς σημαντικών έργων όπως την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Μουσείου Αχιλλείου Κέρκυρας (ύψους 7,5 εκατ. ευρώ), το Μουσείο Τεχνολογίας του Χαρτιού και της Τυπογραφίας (ύψους 8,5 εκατ. ευρώ) και τη στερέωση και αποκατάσταση επισφαλών τμημάτων του αμυντικού τοίχους Καβοσίδερο στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας, (ύψους 1,87 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι η Κέρκυρα και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποτελούν έναν ακόμη σταθμό ενός κύκλου επισκέψεων του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε κάθε περιφέρεια, με στόχο να επικοινωνηθεί το σχέδιο για την ανάπτυξη και να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τους τελευταίους μήνες, παρουσίασε τις προοπτικές που ξετυλίγονται για τους επιχειρηματίες, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιστροφή στους ρυθμούς ανάπτυξης. Επισήμανε τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρονται μέσω του νέου επενδυτικού νόμου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με υγιείς όρους και έκανε εκτενή αναφορά στις προοπτικές που προσφέρονται στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σημείωσε ότι για όλα τα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο, έχει εξασφαλισθεί δανειοδότηση μέσα από το ΕΤΕΑΝ. Αναφέρθηκε στην επιτυχή λειτουργία του One Stop Shop και του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για προγράμματα όπως ο “Εναλλακτικός Τουρισμός (20 εκατ. ευρώ), “Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα” (30 εκατ. ευρώ), “Επιχειρηματικοί Συνεργατικοί Σχηματισμοί” (68 εκατ. ευρώ), “Digi-Mobile” (15 εκατ. ευρώ) και ανακοίνωσε τη διοχέτευση κρατικών ενισχύσεων προς τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, μέσω ενός φιλόδοξου νέου προγράμματος.

Υπογράμμισε τη σημασία των δύο νομοσχεδίων για την προπτωχευτική διαδικασία και την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων, τα οποία πρόκειται να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μαζί με την άρση των επιχειρηματικών εμποδίων στην Ελλάδα, που ήδη έχει δρομολογηθεί. Παρουσίασε τα προγράμματα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη σημασία της αύξησης των εξαγωγών, ακόμη και κατά 30-40% τους πρώτους μήνες του 11%. Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν αναληφθεί για την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων, τόσο με ειδικά προγράμματα ενίσχυσης όσο και με τη δημιουργία της καινοτομικής ψηφιακής πλατφόρμας StartUp Greece.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δουλεύουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας που είναι και δίκαιες και λογικές”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης. Και κατέληξε την ομιλία του λέγοντας: “Σας εγγυώμαι ότι η προσπάθεια που κάνουμε δεν πάει χαμένη. Είναι προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας και για τη θεμελίωση μιας δίκαιης, καλύτερης πραγματικότητας για όλους μας. Σας καλώ μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να γίνουμε όλοι φορείς της προσπάθειας ανατροπής, για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όπως γνωρίζουμε οι Έλληνες να εργαζόμαστε, να νικάμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024