Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΔιατήρηση θετικών λειτουργικών μεγεθών για την Autohellas Hertz
Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 7%

Διατήρηση θετικών λειτουργικών μεγεθών για την Autohellas Hertz

Η αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων και η αποτίμηση των παραγώγων ανταλλαγής επιτοκίων είχαν κατά κύριο λόγο ως αποτέλεσμα, τη σημαντική αύξηση των ενοποιημένων κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας […]

Η αποτελεσματική διαχείριση των εξόδων και η αποτίμηση των παραγώγων ανταλλαγής επιτοκίων είχαν κατά κύριο λόγο ως αποτέλεσμα, τη σημαντική αύξηση<...> των ενοποιημένων κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας για την Autohellas Hertz, που διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ. ευρώ, από 1,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 7%, οφειλόμενη αποκλειστικά στην άνοδο των πωλήσεων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς τα έσοδα από ενοικιάσεις μειώθηκαν κατά 4%.

Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 39,1 εκατ. ευρώ, έναντι 36,6 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,5 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου ενώ αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα 15,9 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας την ενίσχυση του προγράμματος αγορών αυτοκινήτων και επενδύσεων και παράλληλα την ενίσχυση των διαθεσίμων της εταιρείας, που έφτασαν τα 86 εκατ. ευρώ. Ο συνδυασμός κερδοφορίας, ταμιακών διαθεσίμων και ισχυρής κεφαλαιακής βάσης 135 εκατ. ευρώ, εγγυάται τις αντοχές της εταιρείας αλλά και τη δυνατότητα της να χρηματοδοτήσει τη λελογισμένη ανάπτυξή της στις χώρες της βαλκανικής.

Με την πρόσφατη προσθήκη της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί την τελευταία διετία μία πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της στις χώρες αυτές με μικρά αλλά σταθερά βήματα ώστε να μπορέσει στο μέλλον να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη των αγορών αυτών.

Η εκτίμηση της εταιρείας για το 2011 είναι ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στην τουριστική κίνηση που θα ενισχύσει τις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις. Στην αγορά των μακροενοικιάσεων που επηρεάζεται κυρίως από την οικονομική κρίση στην χώρα, η ζήτηση θα παραμείνει αδύναμη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024