Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπουργείο Εργασίας – μεγαλοξενοδόχοι είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής

Υπουργείο Εργασίας – μεγαλοξενοδόχοι είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, σχολιάζοντας δηλώσεις της υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη, αναφέρει: “`Ταυτόχρονα, συζητήσαμε και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια σημαντική διάταξη, όπου […]

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, σχολιάζοντας δηλώσεις της υπουργού Εργασίας κας Λούκας Κατσέλη, αναφέρει<...>:

“`Ταυτόχρονα, συζητήσαμε και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μια σημαντική διάταξη, όπου νέοι που εργάζονται στον Τουρισμό, αλλά και αλλού – από 18 έως 24 ετών – να μπορούν να έχουν μια πρώτη επαγγελματική και εργασιακή εμπειρία με όρους και προϋποθέσεις που είναι εφάμιλλοι αυτών που υπάρχουν τώρα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: Με κόστος δηλαδή κατά 20% χαμηλότερο από αυτό της κλαδικής σύμβασης εφόσον δεν υπάρχει υποκατάσταση άλλων εργαζομένων. Είναι διατάξεις οι οποίες θα στηρίξουν την εργασία και τον Τουρισμό και θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία μας`.

Αυτά είπε η υπουργός Εργοδοσίας Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντηση με τους μεγαλοξενοδόχους.
Τι σημαίνουν αυτά;
– Κατάργηση της συλλογικής μας σύμβασης
– Αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων, που πλέον θα οδηγούνται στα σύγχρονα εργασιακά “νταχάου”, αντί να ξεκινούν ή να συνεχίζουν της σπουδές τους
– Αύξηση ακόμη περισσότερο της ανεργίας των εργαζομένων ηλικίας 30-44 ετών που σήμερα αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι των ανέργων και αντίστοιχα αύξηση των απολύσεων όσων “παλιών” εργαζομένων ακόμη έχουν δουλειά.

Η νέα αυτή εγκληματική διάταξη, μαζί με την κατάργηση των ΒΑΕ και του επιδόματος ανεργίας στραγγαλίζουν όσα δικαιώματα μας απέμειναν.

Υπουργείο εργασία – μνεγαλοξενοδόχοι είναι οι δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος: του σάπιου δρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μας οδηγεί στη φτώχια και στην εξαθλίωση”.

Σηημειώνεται ότι το συνδικάτο διοργανώνει Γενική Συνέλευση την τετάρτη 1η Ιουνίυ και ώρα 16.30, στο ξενοδοχείο Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024