Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΠράσινες δράσεις σε νησιά και χωριά
Αγροτουρισμός

Πράσινες δράσεις σε νησιά και χωριά

Σειρά δράσεων περιλαμβάνεται στα προγράμματα “πράσινο νησί” και “πράσινο χωριό”, τα οποία παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η επιλογή μεταξύ των ενδιαφερόμενων Κοινοτήτων και η υπογραφή των συμβολαίων θα γίνει […]

Σειρά δράσεων περιλαμβάνεται στα προγράμματα “πράσινο νησί” και “πράσινο χωριό”, τα οποία παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η επιλογή μεταξύ των<...> ενδιαφερόμενων Κοινοτήτων και η υπογραφή των συμβολαίων θα γίνει ως το τέλος Νοεμβρίου. Ήδη, δράσεις για τη μετατροπή του σε “πράσινο νησί” αναπτύσσονται στον Αη – Στράτη. Από την πλευρά της, η υπουργός κα Τ. Μπιρμπίλη έχει αναφέρει τους Λειψούς ως την επόμενη Κοινότητα στην οποία θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις.

H επίσημη πρόσκληση θα γίνει στα τέλη Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενες Κοινότητες θα καταθέσουν φακέλλους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, θα γίνει η αξιολόγηση και η υπογραφή των συμβολαίων.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι οι Κοινότητες να είναι μικρής έκτασης με περιορισμένο αριθμό κατοίκων (από 500 έως 800), να υπάρχει θετική κοινωνική δυναμική και αξιοποιήσιμο δυναμικό ανανεώσιμων πηγών καθώς και η υπάρχουσα εμπειρία.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και διάρκεια 4 χρόνια και αποσκοπεί στη μείωση μέχρι μηδενισμού της ενεργειακής κατανάλωσης, όπως και σε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μεταξύ των δράσων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι και δημιουργία ευκαιριών για πράσινη επιχειρηματικότητα και προσέλκυση επενδύσεων (οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, παραγωγή οικολογικών προϊόντων, προώθηση τοπικής κουζίνας και χειροτεχνίας, κ.ά.).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024