Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αγροτουρισμός

Πράσινες δράσεις σε νησιά και χωριά

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Μάιος 2011, 00:00

Σειρά δράσεων περιλαμβάνεται στα προγράμματα “πράσινο νησί” και “πράσινο χωριό”, τα οποία παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η επιλογή μεταξύ των<...>

ενδιαφερόμενων Κοινοτήτων και η υπογραφή των συμβολαίων θα γίνει ως το τέλος Νοεμβρίου. Ήδη, δράσεις για τη μετατροπή του σε “πράσινο νησί” αναπτύσσονται στον Αη - Στράτη. Από την πλευρά της, η υπουργός κα Τ. Μπιρμπίλη έχει αναφέρει τους Λειψούς ως την επόμενη Κοινότητα στην οποία θα γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις.

H επίσημη πρόσκληση θα γίνει στα τέλη Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενες Κοινότητες θα καταθέσουν φακέλλους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, θα γίνει η αξιολόγηση και η υπογραφή των συμβολαίων.

Τα βασικά κριτήρια επιλογής θα είναι οι Κοινότητες να είναι μικρής έκτασης με περιορισμένο αριθμό κατοίκων (από 500 έως 800), να υπάρχει θετική κοινωνική δυναμική και αξιοποιήσιμο δυναμικό ανανεώσιμων πηγών καθώς και η υπάρχουσα εμπειρία.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και διάρκεια 4 χρόνια και αποσκοπεί στη μείωση μέχρι μηδενισμού της ενεργειακής κατανάλωσης, όπως και σε μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μεταξύ των δράσων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι και δημιουργία ευκαιριών για πράσινη επιχειρηματικότητα και προσέλκυση επενδύσεων (οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, παραγωγή οικολογικών προϊόντων, προώθηση τοπικής κουζίνας και χειροτεχνίας, κ.ά.).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top