Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβληματισμός για πιθανή υπερανάπτυξη του θεσμού της τουριστικής κατοικίας
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας

Προβληματισμός για πιθανή υπερανάπτυξη του θεσμού της τουριστικής κατοικίας

Τον έντονο προβληματισμό τους για πιθανή υπερανάπτυξη του θεσμού της τουριστικής κατοικίας εξέφρασαν οι ξενοδόχοι της Κω στο πλαίσιο της τρίτης περιφερειακής εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που διεξήχθη στην Κω την περασμένη Κυριακή…

Τον έντονο προβληματισμό τους για πιθανή υπερανάπτυξη του θεσμού της τουριστικής κατοικίας εξέφρασαν οι ξενοδόχοι της Κω στο πλαίσιο της τρίτης περιφερειακής<...> εκδήλωσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που διεξήχθη στην Κω την περασμένη Κυριακή.

Οι ξενοδόχοι της Κω, αναφερόμενοι στην επικείμενη θέσπιση νέου νομικού καθεστώτος από την πολιτεία για τις Σύνθετες Τουριστικές Αναπτύξεις, σημείωσαν τον άμεσο κίνδυνο που ελλοχεύει να μετατραπούν οι τουριστικές κατοικίες σε παραθεριστικά καταλύματα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Κω, κ. Κων/νος Καΐσερλης, ανέφερε ότι θα μπλοκάρει πιθανές αδειοδοτήσεις επενδυτικών προτάσεων για τουριστική κατοικία. Επισημαίνεται ότι περισσότεροι από 150 ξενοδόχοι, πολιτικοί φορείς και επιχειρηματίες της Κω παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του ΞΕΕ, όπου ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, ανέπτυξε τις πολιτικές του υπουργείου του αναφορικά με την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ και το άνοιγμα νέων αγορών για την Ελλάδα.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ανέλυσε τα τουριστικά προβλήματα της περιφέρειας και πως αυτά μπορούν να αμβλυνθούν μέσα από το θεσμό του Καλλικράτη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ, τόνισε τη δυσαρέσκεια των ξενοδόχων για τις αδικαιολόγητες εισφορές προς τον Ο.Α.Ε.Ε που “πνίγουν” τους μικρούς ξενοδόχους δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατηγορώντας το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ότι “κωφεύει”. Καταλήγοντας, ο κ. Χατζημιχαήλ ανέπτυξε τις ευεργετικές συνέπειες της ανάπτυξης της αγοράς των Low Cost Carriers για το νησί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024