Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ανακύκλωση, δενδροφυτεύσεις και υποτροφίες στο Παν. Αιγαίου

Ο ΔΑΑ συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Ιούνιος 2011, 00:00

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει ενεργά και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:<...>

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα σχολεία της Αρτέμιδος
Για μία ακόμη χρονιά, το αεροδρόμιο επιβραβεύει τα σχολεία της Αρτέμιδος για την ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό, κατασκευάζοντας έργα υποδομής και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2010, τα παιδιά ανακύκλωσαν 2,8 τόν. χαρτιού & αλουμινίου, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 33 τόν.

Διήμερο Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους στο ΔΑΑ
Προκειμένου να ενισχυθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο ΔΑΑ, σήμερα διοργανώνεται διαγωνισμός ανακύκλωσης μεταξύ των εργαζομένων του ΔΑΑ, με σκοπό να προσκομιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά προς ανακύκλωση.

Δενδροφύτευση στο πάρκο των Σπάτων
Στο πλαίσιο της Ημέρας Περιβάλλοντος και των 10 ετών λειτουργίας του Αεροδρομίου, θα φυτευθούν πρόσθετα δένδρα και φυτά στο Πάρκο Σπάτων, το οποίο κατασκευάζει ο ΔΑΑ και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο 2011.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα δορυφορικής παρακολούθησης θαλασσίων χελωνών
Ο ΔΑΑ υιοθέτησε μία θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα μέσω του οργανισμού Medasset και παρακολουθεί τη μεταναστευτική πορεία της. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην προστασία ενός απειλούμενου με εξαφάνιση είδους, καθώς και των βιοτόπων του.

Υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Για 9η συνεχή χρονιά, ο ΔΑΑ χορηγεί 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top