Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΜε οικολογική συνείδηση το Skiathos Palace
Βράβευση με Green Key για το 2011

Με οικολογική συνείδηση το Skiathos Palace

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace στις Κουκουναριές Σκιάθου, το μεγαλύτερο στη Θεσσαλία με 550 κλίνες, βραβεύτηκε με το Διεθνές Οικολογικό Βραβείο “Green Key” για το 2011, μετά την αξιολόγηση από […]

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Skiathos Palace στις Κουκουναριές Σκιάθου, το μεγαλύτερο στη Θεσσαλία με 550 κλίνες, βραβεύτηκε με το Διεθνές Οικολογικό<...> Βραβείο “Green Key” για το 2011, μετά την αξιολόγηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), σε συγκεκριμένα οικολογικά κριτήρια και απαιτήσεις.

Το Green Key (Πράσινο Κλειδί) είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που απονέμει ένα σήμα οικολογικής ποιότητας (eco label) σε τουριστικές μονάδες. Τα κριτήρια εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, καλύπτοντας τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας, την κατανάλωση νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα της τροφής και των ποτών, κ.ά.

Στα πλαίσιa της πολιτικής του ξενοδοχείου για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, το Skiathos Palace έχει ήδη πιστοποιηθεί με τα διεθνή πιστοποιητικά ISO 14001:2004 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), ISO 9001:2008 (τομέας παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών), και ISO 22000:2005 (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακτή “Μάραθα”, όμορη του ξενοδοχείου, βραβεύτηκε φέτος για πρώτη φορά με τη Γαλάζια Σημαία (Blue Flag) και αποτελεί τη μοναδική παραλία στη Θεσσαλία όπου η συμμετοχή στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” έγινε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ακτή, έχει οργανωθεί και διαχειρίζεται από το Skiathos Palace, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούν τα 32 συνολικά αυστηρά κριτήρια του προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες”, τα οποία σχετίζονται μεταξύ άλλων με την ποιότητα νερών κολύμβησης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση-πληροφόρηση-διαχείριση, την προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και με την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024