Τελευταία νέα
ΑρχικήΑκυρώσεις πτήσεων στη Λατινική Αμερική λόγω του ηφαιστείου Πουγιεουέ
Oλες οι πτήσεις προς το Μπουένος Aιρες και το Μοντεβίδεο ακυρώθηκαν

Ακυρώσεις πτήσεων στη Λατινική Αμερική λόγω του ηφαιστείου Πουγιεουέ

Το γιγαντιαίο νέφος τέφρας, που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Πουγιεουέ το περασμένο Σάββατο στη νότια Χιλή, βρέθηκε πάνω από το Μπουένος Aιρες, προκαλώντας ματαιώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια σε […]

Το γιγαντιαίο νέφος τέφρας, που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Πουγιεουέ το περασμένο Σάββατο στη νότια Χιλή, βρέθηκε πάνω από το Μπουένος Aιρες,<...> προκαλώντας ματαιώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια σε όλο το νότιο κώνο της Λατινικής Αμερικής. Η πρωτεύουσα της Αργεντινής, όπου το σύνολο των 62 πτήσεων του πρωινού ακυρώθηκαν χθες, είναι μακράν αυτή που έχει πληγεί περισσότερο. Aλλες τριάντα πτήσεις ακυρώθηκαν στο Μοντεβίδεο, 16 στο Σαντιάγο και δέκα στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αιωρούμενη τέφρα από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγιεουέ θα μπορούσε να βλάψει τις τουρμπίνες των αεροσκαφών.

Συνολικά 30 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Aeroparque (εσωτερικές πτήσεις και πτήσεις προς τις γειτονικές χώρες) και 32 άλλες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ezeiza, λόγω του νέφους της τέφρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της Aeropuertos Argentinos 2000, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Μπουένος Aιρες.

Όλες οι πτήσεις προς το Μπουένος Aιρες και το Μοντεβίδεο, καθώς και τρεις πτήσεις προς το Σάου Πάουλου ακυρώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαντιάγο, σύμφωνα με τον αερολιμένα της Χιλιανής πρωτεύουσας. Τριάντα πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού ανεστάλησαν χθες το πρωί στο Μοντεβίδεο, πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, κοντά στο Μπουένος Aιρες. Τουλάχιστον 14 πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Carrasco ακυρώθηκαν, όπως και ένας παρόμοιος αριθμός πτήσεων που επρόκειτο να φθάσουν εκεί. Οι ακυρώσεις αφορούν ειδικότερα πτήσεις από και προς το Ροζάριο, (Αργεντινή), το Μπουένος Aιρες, το Σάου Πάουλου, τη Λίμα και το Σαντιάγο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024