Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε.: Αυξήσεις κερδών κατά 69,42%

Θάνος Ξυδόπουλος - 26 Ιούνιος 2001, 00:00

Την καταβολή μερίσματος 15 δραχμών ανά μετοχή για την χρήση 2000, την αγορά ιδίων μετοχών της εταιρίας, την αλλαγή του τρόπου διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου<...>, την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και την αύξηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ξενοδοχειακής τουριστικής εταιρίας ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. (Nana Beach<.>

Hotel), που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Πιο αναλυτικά, για την χρήση 2000 διανέμεται μέρισμα 15 δραχμών ανά μετοχή και δικαιούχοι είναι όλοι όσοι κατείχαν μετοχές κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών της 22ας Ιουνίου 2001. Από την Δευτέρα 25 Ιουνίου, οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος. Σημειώνεται ότι, για την χρήση 1999, δεν είχε διανεμηθεί μέρισμα, μετά από απόφαση του συνόλου των τότε μετόχων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η απόκτηση μέσω του Χ.Α.Α., ιδίων μετοχών της εταιρείας, με σκοπό την στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής. Η απόκτηση θα γίνει μέχρι 1.467σ.950 μετοχές, κατά το χρονικό διάστημα από 25.6.2001 έως 24.6.2002, με κατώτερη τιμή αγοράς 1.200 δρχ. (3,52 EURO) και ανώτατη τιμή αγοράς 3.750 δρχ. (11,01 EURO), ανά μετοχή.

Ακόμη, αποφασίσθηκε η αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού που έχει σχηματισθεί από αναπροσαρμογή αξίας λοιπών περιουσιακών στοιχείων Ν. 2065/92, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, από 250 σε 283 δρχ. Εξ άλλου, ελήφθη απόφαση για την τροποποίηση του τρόπου διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων. Συγκεκριμένα, ποσό 1,4 δισ. δρχ., που προορίζετο για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού για τα εργοστάσια, χρησιμοποιήθηκε για εξαγορές, ενώ η απόκτηση του εξοπλισμού έγινε με χρηματοδοτική μίσθωση. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αυξήθηκαν από επτά σε εννέα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top