Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΠροβλήματα από την παραοικονομία στον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων

Προβλήματα από την παραοικονομία στον κλάδο ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων

Η διόγκωση της παραοικονομίας, το νομοθετικό κενό που υπάρχει για ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό και για ενοικίαση ελαφρών φορτηγών και το δημοτικό τέλος 2% είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει […]

Η διόγκωση της παραοικονομίας, το νομοθετικό κενό που υπάρχει για ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό και για ενοικίαση ελαφρών φορτηγών και<...> το δημοτικό τέλος 2% είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων. Και παρόλο που έχουν γίνει γνωστά στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια που να δείχνει ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων & Δικύκλων, πολλές εταιρίες που είναι μέλη της (!) λειτουργούν χωρίς άδειες, με αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας, χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες και ανύπαρκτες ασφαλιστικές καλύψεις. Οι εταιρίες αυτές εκτός του ότι φοροδιαφεύγουν συστηματικά, ανταγωνίζονται τις επιχειρήσεις τις επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα και επιπλέον δυσφημούν ολόκληρο τον κλάδο και κατ επέκταση τη χώρα στα μάτια των ξένων τουριστών.

Για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα των εταιριών που ευημερούν παράνομα η Ομοσπονδία τονίζει ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή το αίτημά της θα βρει ανταπόκριση.

Όσον αφορά στην ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το μοναδικό κράτος της Ευρώπης που δεν επιτρέπει αυτό τον τρόπο εξυπηρέτησης, παρόλο που ο ΕΟΤ έχει κάνει τις σχετικές εισηγήσεις προς το υπουργείο Μεταφορών.

Η Ομοσπονδία έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της και στην επιβολή του τέλους 2% με αίτημα που έχει υποβάλει προς το αρμόδιο υπουργείο για την κατάργησή του. Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία επεξεργασίας των σχετικών προτάσεων, ενώ οι εταιρίες του κλάδου αντιμετωπίζουν το θέμα με αιτήσεις ανακοπής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024