Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Απονομή του πρώτου Navarino Natura Art Award

Ξεκίνησε η λειτουργία του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank στην Costa Navarino

Τατιάνα Ρόκου - 01 Ιούλιος 2011, 00:04

Πριν από λίγες ημέρες το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank στην Costa Navarino, υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ανοικτού διαγωνισμού για το "Navarino Natura Art Award 2011" με νικήτρια την Barbara Fluxa.

O μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα διαδραστικός περιβαλλοντικός εκθεσιακός χώρος Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, που δημιουργήθηκε από το Navarino Foundation, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), λειτουργεί καθημερινά ως κέντρο ενημέρωσης για τους επισκέπτες της Costa Navarino, φοιτητές, μαθητές τοπικών σχολείων και τους κατοίκους της περιοχής.

Στο χώρο –ο οποίος σχεδιάστηκε από την K&G και τη ΜΚΟ Οργάνωση Γη- παρουσιάζονται πληροφορίες με τη χρήση διαδραστικών τεχνολογικών μέσων, όπως videos, τρισδιάστατες προβολές, οθόνες αφής κ.ά., για τη Μεσσηνιακή φύση και τα τοπικά οικοσυστήματα, για την έκταση και τις συνέπειες του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής τόσο στον κόσμο όσο και στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή του. Το Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, παρέχει επίσης ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου που διεξάγεται από το Navarino Environmental Observatory (NEO).

Navarino Natura Art Award 2011

Νικήτρια του Navarino Natura Art Award 2011 είναι η Ισπανίδα εικαστικός Barbara Fluxa για το έργο της με τον τίτλο «Future Testimony». Ο ετήσιος διεθνής διαγωνισμός που προκηρύχθηκε σε συνεργασία με τις Kalfayan Galleries (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και την ΜΚΟ Οργάνωση Γη φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό φόρουμ το οποίο θα αναδείξει τα σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα μέσω της τέχνης. Το θέμα του πρώτου διαγωνισμού ήταν «Πράσινη Τέχνη και Φύση» και οι καλλιτέχνες κλήθηκαν να υποβάλουν έργα video-art (βίντεο ή βίντεο-εγκαταστάσεις) που εκφράζουν την αρμονική συνύπαρξη της τέχνης και της φύσης. Ανάμεσα στις συμμετοχές από πολλές χώρες του κόσμου, όπως Ισπανία, Ταϊλάνδη, Βραζιλία, Χιλή, Ιαπωνία, Ελβετία, ΗΠΑ, Αυστρία, Γαλλία και Ελλάδα, διακρίθηκε το έργο της Barbara Fluxa. Η οπτικοακουστική εγκατάσταση «Future Testimony» θα παρουσιαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Natura Art» εντός του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, ο οποίος θα φιλοξενεί κάθε χρόνο έκθεση του νικητήριου έργου του Navarino Natura Art Award. Η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Barbara Fluxa σε 6 οθόνες προβολής επιτρέπει στο θεατή να παρακολουθήσει για 6 ώρες συνολικά, τη φυσική διαδρομή 8 χιλιομέτρων ενός κινούμενου αντικειμένου, μέσα σε ποτάμι. 

Μέλη της  κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού για το 2011 είναι οι κ.κ. Αρσέν Καλφαγιάν, Kalfayan Galleries (πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Navarino Natura Art Award), Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Ακαδημαϊκός (μέλος της συντονιστικής επιτροπής ΝΕΟ), Stefan Nordlund, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημονικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης (Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΝΕΟ), Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντακοπούλου, Αρχιτέκτων TEMES ΑΕ.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top