Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ KLM ξεκινάει πτήσεις Άμστερνταμ – Παρίσι με βιοκαύσιμα
Η KLM έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη βιώσιμων βιοκαυσίμων από το 2007

Η KLM ξεκινάει πτήσεις Άμστερνταμ – Παρίσι με βιοκαύσιμα

Από τον Σεπτέμβριο 2011, η KLM θα συνδέει το Άμστερνταμ με το Παρίσι με πάνω από 200 πτήσεις με βιοκηροζίνη.

Η KLM έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα για τη βιωσιμότητα των αερομεταφορών. Από τον Σεπτέμβριο 2011, η KLM θα συνδέει το Άμστερνταμ με το Παρίσι με πάνω από 200 πτήσεις με βιοκηροζίνη.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται με βιοκαύσιμα που παρασκευάζονται από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια. Η KLM είναι θετική στη χρήση διαφόρων πρώτων υλών για το τελικό προϊόν, εφόσον πληρούν μια σειρά από κριτήρια βιωσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής μείωσης των εκπομπών CO2 και των ελάχιστων αρνητικών επιπτώσεων στη βιοποικιλότητα και την προμήθεια τροφίμων. Όλα τα βιοκαύσιμα που χρησιμοποιούνται από την KLM πρέπει επίσης να πληρούν ακριβώς τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές με την παραδοσιακή κηροζίνη και δεν πρέπει να απαιτούν  ενδεχόμενες αναπροσαρμογές των κινητήρων αεροσκαφών.

Το καύσιμο παράγεται από την εταιρεία Dynamic Fuels και παρέχεται από την SkyNRG, την κοινοπραξία μεταξύ KLM και North Sea Petroleum & Spring Associates που ξεκίνησε το 2009. Η SkyNRG αναπτύσσει ενεργά μια βιώσιμη αλυσίδα παραγωγής βιοκαυσίμων για τις αερομεταφορές. Η βιωσιμότητα της εναλλακτικής κηροζίνης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αξιολογείται για κάθε περίπτωση χωριστά. Για να είναι σε θέση στο μέλλον να πάρει τις σωστές αποφάσεις σε αυτόν τον τομέα, η SkyNRG συνιστάται από ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο Βιώσιμης Ανάπτυξης, που αποτελείται από την ολλανδική πτέρυγα του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), την Solidaridad, και τον Copernicus Institute του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης.

Η KLM έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη βιώσιμων βιοκαυσίμων από το 2007. Η Air France – KLM είναι επίσης κορυφαία εταιρεία του κλάδου της στον τομέα της απόδοσης καυσίμου. Η Air France – KLM κατέχει ηγετική θέση στο Dow Jones Sustainability επί έξι συναπτά έτη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024