Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαBW Zante Park: Περιβαλλοντική Προστασία στην Ζάκυνθο

BW Zante Park: Περιβαλλοντική Προστασία στην Ζάκυνθο

Πρόσφατα διοργανώθηκε, στη Ζάκυνθο, συνάντηση ενημέρωσης και εργασίας σχετικά με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου. Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, που ανήκει στην περιφέρεια […]

Πρόσφατα διοργανώθηκε, στη Ζάκυνθο<.>, συνάντηση ενημέρωσης και εργασίας σχετικά με το<...> Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, που ανήκει στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων. Το μεγαλύτερο τμήμα του Πάρκου περιλαμβάνει την θαλάσσια και χερσαία περιοχή του Κόλπου του Λαγανά, όπου και βρίσκονται οι σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta – Caretta στην Μεσόγειο, περίπου 250 μέτρα από το Ξενοδοχείο Best Western Zante Park<.>, το οποίο ήταν ένας από τους κύριους χορηγούς της εκδήλωσης.

Η πανίδα και η χλωρίδα των θαλάσσιων και χερσαίων οικοτόπων του Πάρκου είναι πλούσια και με πολλά χαρακτηριστικά είδη. Τα πιο σημαντικά από πλευράς προστασίας όμως, ως χαρακτηρισμένα και απειλούμενα προς εξαφάνιση, είναι η χελώνα Caretta – Caretta και η μεσογειακή φώκια Monachus – Monachus.

Η κ. Τετράδη, ιδιοκτήτρια του 'Ομίλου Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ΤΕΤΡΑΣ ΑΕ', πρόσφατα δήλωσε ότι 'η προστασία και η διατήρηση της φύσης αλλά και η παράλληλη ανάπτυξη των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στην περιοχή αποτελεί μια από τις κύριες προκλήσεις για την επιτυχία του Πάρκου. Το Ξενοδοχείο BW Zante Park θα πρωτοστατεί και θα συμπαραστέκεται σε κάθε προσπάθεια προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που τελικό στόχο έχει την προστασία του ανθρώπου'.

Το Ξενοδοχείο BW Zante Park συμβάλλοντας προς αυτήν την κατεύθυνση διοργανώνει κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους Εθελοντές της 'ΑΡΧΕΛΩΝ', ενημέρωση των πελατών του ξενοδοχείου σχετικά με την ιστορία αλλά και την προστασία της χελώνας Caretta – Caretta. Mε τον τρόπο αυτό οι πελάτες του Ξενοδοχείου που κατ' επέκταση είναι και επισκέπτες της Ζακύνθου, γίνονται όχι μόνο κοινωνοί του προβλήματος αλλά και αρωγοί της προσπάθειας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024