Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνεχίζουν επ'αόριστον την απεργία οι ταξιτζήδες
Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί απηύθυνε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Συνεχίζουν επ'αόριστον την απεργία οι ταξιτζήδες

Μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι τελευταίοι αποφάσιαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, με επταμελή αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας. Μετά τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα περίπου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δε θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης. Εξω από το υπουργείο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, καθώς ομάδα “θερμόαιμων” επιχείρησε να μπει στο κτίριο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί και τους ναυτικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυνε χθες η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με επιστολές προς το ΣΑΤΑ και την ΠΝΟ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τα αιτήματά τους δίκαια.

Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους, για τρεις ώρες, και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και οι ταξιδιώτες κινήθηκαν κανονικά. Στη συνέχεια οι ταξιτζήδες κατευθύνθηκαν στα γραφεία τους, όπου πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους.

Την απόφαση να αποκλείσουν επ’αόριστον το αεροδρόμιο των Χανίων “Δασκαλογιάννης” πήραν οι αυτοκινητιστές ταξί στα Χανιά. Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί έφθασαν στο αεροδρόμιο Χανίων με μηχανοκίνητη πορεία, έχοντας λάβει αρχικά την απόφαση για 2ωρο αποκλεισμό της εισόδου. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου στα Χανιά, Ηλίας Καραπατάκης, “μετά τις εξελίξεις στην Αθήνα αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ, μέχρι νεωτέρας”. Οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει οχήματα στην είσοδο του αερολιμένα, στον οποίο εισέρχονται πεζοί οι επιβάτες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024