Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέες κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα
Ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται πολύ σοβαρό πλήγμα

Νέες κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα

Με αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων σε όλη τη χώρα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός του αεροδρομίου Ηρακλείου Κρήτης, χωρίς όμως να επηρεάζονται οι πτήσεις. Αυτοκινητιστές βρίσκονται και στο λιμάνι του Ηρακλείου, εκεί όπου έχουν καταπλεύσει δύο κρουαζιερόπλοια.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.
Σημειώνεται ότι χθες το πρωί, απέκλεισαν συμβολικά το αεροδρόμιο της Σάμου, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα σε πτήσεις.

Και το λιμάνι του Ηρακλείου απέκλεισαν χθες  οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, ενώ σε κλοιό βρίσκεται και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών, αλλά και διαπληκτισμούς και εντάσεις μεταξύ των ταξιτζήδων και οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει το χώρο του λιμανιού και έτσι δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων “Magesty” και “Cristal” της εταιρείας Louis, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν περίπου 2.500 επιβάτες. Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι σκοπός της κινητοποίησης τους εκεί, είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, από και προς το χώρο του λιμανιού και δηλώνουν έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Πάντως, κατά πληροφορίες, η εταιρεία των κρουαζιεροπλοίων εξετάζει το ακόμα και το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων. Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Louis, Γ. Κουμπενά, αν οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων δεν καταφέρουν να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει.

Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί συνεχίζονται και στα Χανιά. Οι αυτοκινητιστές που αποχώρησαν από το αεροδρόμιο των Χανίων, είχαν παρατάξει από τις 8 το πρωί τα αυτοκίνητά τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και παρέμειναν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δυο υπηρεσιών.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι ταξιτζήδες της Κέρκυρας, ο οποίοι χθες από τις 8 το πρωί απέκλεισαν το τμήμα του λιμανιού, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να κατεβαίνουν με τα πόδια μέχρι την έξοδο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να επισκεφθούν το νησί. Όπως είπε ο πρόεδρος του σωματείου, σήμερα θα αποκλείσουν το λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Την άμεση σύγκλιση του ΚΤΕ Μεταφορών ζητούν με επιστολή τους 21 κυβερνητικοί βουλευτές, προκειμένου ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης να ενημερώσει για τις εξελίξεις και τις προθέσεις του υπουργείου για το θέμα των ταξί. Όπως σημειώνουν, “όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024