Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΟξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ιδιοκτητών ταξί
Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας - ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ενώπιον τουριστών

Οξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ιδιοκτητών ταξί

Συνεχίζονται τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί στα διόδια του Ρίου, το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και την Κέρκυρα.

Κατά τη νέα χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννη Ραγκούση, και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν επιτακτικά εδώ και τώρα αποδοχή του αιτήματος που έχουν διατυπώσει για πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των αδειών και τον υπουργό να τους αντιτάσσει τη δική του θέση, ότι ο ίδιος θα καταθέσει τις προτάσεις του έως το τέλος του μήνα και πάνω σ΄αυτές να γίνει ουσιαστικός διάλογος με κανόνες.

Ο υπουργός προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες ταξι ότι έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επεμβαίνουν, όπου διαπιστώνεται ότι παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών διαξέγεται κανονικά, όπου χθες οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στα διόδια και τη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης στο επικείμενο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Στον κόμβο Μολυκρίου, στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, έχουν μεταβεί οι ιδιοκτήτες ταξί της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση των οχημάτων τόσο προς την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όσο και προς τον δρόμο που οδηγεί προς Ναύπακτο, Γαλαξίδι και Ιτέα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εξάλλου, επιχείρηση της αστυνομίας για την άρση του αποκλεισμού του αεροδρομίου του Ηρακλείου στην Κρήτη. Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ταξιτζήδων σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου (μετά από άκαρπη σύσκεψη στο γραφείο της αερολιμενάρχη Ηρακλείου) έδωσε εντολή να ανοίξουν οι δρόμοι. Αμέσως αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μέχρι εκείνη την ώρα διακριτική παρουσία εντός του αεροδρομίου, βγήκαν έξω, ενώ την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες ταξί, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν, προετοιμάστηκαν να “αντιμετωπίσουν” τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους ταξιτζήδες προς τη λεωφόρο Σενετάκη και την Αλικαρνασσό, αλλά οι ταξιτζήδες άρχισαν να τους πετούν πέτρες και ξύλα κι έτσι οι αστυνομικοί “απάντησαν” με καπνογόνα. Επίσης, ομάδα ιδιοκτητών ταξί επιχείρησε να φθάσει στο κτίριο του αεροδρομίου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν μετά την παρέμβαση των αστυνομικών.

Τα γεγονότα αυτά σημειώθηκαν ενώπιον των τουριστών, που έρχονται ή αναχωρούν από το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” και υφίστανται μια χωρίς προηγούμενο ταλαιπωρία, αφού αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, έχοντας μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους και σέρνοντας τις βαλίτσες τους μέχρι να φθάσουν στα τουριστικά λεωφορεία.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του λιμανιού στην Κέρκυρα προχώρησαν από χθες το πρωί οι ταξιτζήδες. Σκοπός της κινητοποίησης είναι να μην επιτρέψουν την είσοδο των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο, ώστε να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των ημερήσιων εκδρομών για τους πελάτες από τα κρουαζιερόπλοια.

Αποκλεισμένο για δυο ώρες παρέμεινε και το αεροδρόμιο του νησιού χθες, από τη 1 μ.μ. έως και τις 3 μ.μ. Η ταλαιπωρία για εκατοντάδες τουρίστες που έφτασαν με πτήσεις από το εξωτερικό, κυρίως από τη Βρετανία, ήταν μεγάλη. Με τις αποσκευές τους στα χέρια αναγκάστηκαν να περπατήσουν έως το χώρο, έξω από το αεροδρόμιο, όπου η αστυνομία είχε υποδείξει να σταθμεύσουν τα τουριστικά λεωφορεία για να τους μεταφέρουν σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024