Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚαθυστερήσεις στα πλοία ομαλή η οδική επιστροφή

Καθυστερήσεις στα πλοία ομαλή η οδική επιστροφή

Αρχίζει να γείζει η πρωτεύουσα από σήμερα με το πρώτο κύμα των εκδρομέων να επιστρέφει οδικώς χωρίς προβλήματα αλλά με μικρές καθυστερήσεις ακτοπλοϊκώς.

Καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί, σε ορισμένα δρομολόγια πλοίων, λόγω των ισχυρών ανέμων -έντασης έως και 9 μποφόρ τοπικά- που πνέουν στα πελάγη, προκαλώντας ταλαιπωρία στους αδειούχους του Αυγούστου, που επιστρέφουν πίσω στις «βάσεις» τους, μετά τις διακοπές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχει γίνει μία ακύρωση δρομολογίου (Μεστά Χίου – Ψαρά, Λαύριο), λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ ορισμένα πλοία αναγκάζονται να αλλάξουν την πορεία τους, προκειμένου να πλεύσουν με ασφάλεια.

Το πρωί της Κυριακής το «Σούπερ Τζετ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Μήλου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης από τη Μήλο στις 09:40 και με προορισμό τους λιμένες Φολεγάνδρου – Θήρας – Νάξου – Κουφονησίων – Αμοργού, καθώς η προσέγγιση του ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με ανέμους 7-8 μποφόρ.

Στη Μήλο υπήρχαν προς επιβίβαση 37 επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, οι οποίοι προωθήθηκαν με το «Speedrunner IV» στην Σίφνο και από εκεί με το «Αδαμάντιος Κοραής» στην Φολέγανδρο. Οι 115 επιβάτες προς τους υπόλοιπους προορισμούς, θα προωθηθούν αύριο με προγραμματισμένο δρομολόγιο του «Σούπερ Τζετ».

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθει αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την Τροχαία, η επιστροφή των οδηγών, μέσω του οδικού δικτύου. Αν και η κίνηση είναι αυξημένη σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, δεν έχουν σημειωθεί, προς το παρόν, σημαντικές καθυστερήσεις και μποτιλιαρίσματα στις Εθνικές Οδούς, από όπου διέρχονται τα αυτοκίνητα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται εξάλλου, οι δυνάμεις της Τροχαίας η οποία διευκολύνει την ομαλή κυκλοφορία και πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

Εκτιμάται ότι αυξημένη κίνηση αναμένεται να παρατηρηθεί και την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου, κατά την επιστροφή του τελευταίου κύματος των αδειούχων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024