Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαMammoth: Ετοιμάζεται η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο
Το κόστος για την κατασκευή του Mammoth φτάνει τα 9 εκατ. δολ.

Mammoth: Ετοιμάζεται η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο

Η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στο θεματικό πάρκο "Holiday World" (ΗΠΑ) τον Μάιο του 2012.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες για το Mammoth, την εντυπωσιακή νεροτσουλήθρα που όταν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα εγκαίνιά της θα γίνουν τον Μαΐο του 2012. Το μήκος της διαδρομής θα είναι 537 μέτρα και από το ψηλότερο σημείο της τσουλήθρας θα ξεκινά μια πτώση από ύψος σχεδόν πέντε ορόφων.

Το Mammoth βρίσκεται στην Indiana των ΗΠΑ, στην περιοχή Splashin’ Safari του πάρκου “Holiday World”. Στα κανάλια της τσουλήθρας θα ταξιδεύουν ειδικές στρογγυλές «βάρκες» χωρητικότητας 10 ατόμων. Αφορμή για την δημιουργία του ήταν τα 65α γενέθλια του χώρου.

Η διαδρομή της Mammoth θα καλύψει 3 στρέμματα, προσθέτοντας στο πάρκο έκταση 30 επιπλέον στρεμμάτων. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας που διαχειρίζεται το πάρκο θέλουν να εντυπωσιάσουν το κοινό και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Επισημαίνεται ότι το ίδιο πάρκο κατέχει ήδη το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα, με το επονομαζόμενο Wildbeast να υποδέχεται περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η ανακοίνωση αυτή, στην 65η επέτειο από το άνοιγμα του πάρκου με την επωνυμία “Santa Claus Land”, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ενιαία επένδυση στην ιστορία του. Το κόστος για την κατασκευή του Mammoth φτάνει τα 9 εκατ. δολ. Η σεζόν του 2012 θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και ένα θεματικό οικογενειακό γεγονός, το “Holiday World’s Happy Halloween Weekends” καθ’όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Το Holiday World και το Splashin’ Safari είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 16 Αυγούστου και τα περισσότερα Σαββατοκύριακα έως τις 9 Οκτωβρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024