Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το κόστος για την κατασκευή του Mammoth φτάνει τα 9 εκατ. δολ.

Mammoth: Ετοιμάζεται η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 August 2011, 01:14

Η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στο θεματικό πάρκο "Holiday World" (ΗΠΑ) τον Μάιο του 2012.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες για το Mammoth, την εντυπωσιακή νεροτσουλήθρα που όταν ολοκληρωθεί θα είναι η μεγαλύτερη στον πλανήτη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα εγκαίνιά της θα γίνουν τον Μαΐο του 2012. Το μήκος της διαδρομής θα είναι 537 μέτρα και από το ψηλότερο σημείο της τσουλήθρας θα ξεκινά μια πτώση από ύψος σχεδόν πέντε ορόφων.

Το Mammoth βρίσκεται στην Indiana των ΗΠΑ, στην περιοχή Splashin’ Safari του πάρκου “Holiday World”. Στα κανάλια της τσουλήθρας θα ταξιδεύουν ειδικές στρογγυλές «βάρκες» χωρητικότητας 10 ατόμων. Αφορμή για την δημιουργία του ήταν τα 65α γενέθλια του χώρου.

Η διαδρομή της Mammoth θα καλύψει 3 στρέμματα, προσθέτοντας στο πάρκο έκταση 30 επιπλέον στρεμμάτων. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας που διαχειρίζεται το πάρκο θέλουν να εντυπωσιάσουν το κοινό και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Επισημαίνεται ότι το ίδιο πάρκο κατέχει ήδη το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα, με το επονομαζόμενο Wildbeast να υποδέχεται περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η ανακοίνωση αυτή, στην 65η επέτειο από το άνοιγμα του πάρκου με την επωνυμία “Santa Claus Land”, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ενιαία επένδυση στην ιστορία του. Το κόστος για την κατασκευή του Mammoth φτάνει τα 9 εκατ. δολ. Η σεζόν του 2012 θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και ένα θεματικό οικογενειακό γεγονός, το “Holiday World’s Happy Halloween Weekends” καθ’όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Το Holiday World και το Splashin’ Safari είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 16 Αυγούστου και τα περισσότερα Σαββατοκύριακα έως τις 9 Οκτωβρίου.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top